avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot da in judecata firma la care lucrez daca timp de 7 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot da in judecata firma la care lucrez daca timp de 7 ani nu a respectat contractul de munca?

Buna ziua, mentionez ca lucrez de 7 ani la o anumita firma.Contractul de munca este unul normal, 8 ore pe zi, de luni pana vineri, cu concediu de odihna, concediu medical si tot ce inseamna un contract legal.In toti acesti ani am avut doar 2 libere PE LUNA.Concediu medical nu se ofera, concediu de odihna nici acela.Desigur, aceste lucruri le-am stiut cand m-am angajat si le-am acceptat.Intrebarea mea este daca pot da in judecata aceasta firma pentru ca nu a respectat contractul de munca.Va multumesc aniticipat !
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
gigi iordache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 19 Noiembrie 2018
Oricine nu respectă un contract poate fi dat în judecată.
Contractele se încheie pentru a fi respectate.
Puteti sesiza si ITM-ul .

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Sunt curios daca in caz ca ii dau in judecata si castig, pot solicita sa imi fie platite concedile de odihna care nu mi-au fost acordate pana acum, zilele de weekend in care am muncit si nu am fost platit dublu, etc. ?
Puteti solicita doar drepturile salariale neachitate pe ultimii 3 ani.
Da, pe ultimii 3 ani aveti tot dreptul de a obține.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea cim de catrea angajat rocsy12 rocsy12 Buna ziua, as dori sa stiu cum pot proceda in cazul in care angajatorul nu respecta contractul de munca mai exact art. 39 din codul muncii punctele a, b, c, ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ole ole Buna ziua, Persoana care va intra in concediu de ingrijire din august are dreptul la plata concediului de odihna neefectuat pt. anul curent, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale michat michat Buna ziua, pe data de 17 ianuarie mi-am dat demisia de la locul de munca. (Institutie bugetara).Precizez ca nu am avut preaviz. As dori, daca se poate, sa imi ... (vezi toată discuția)