avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... angajari pile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

angajari pile

Seful serviciului personal de la o institutie publica ofera fiului subiectele unui examen pentru ocuparea unei functii publice la respectiva institutie cu cateva zile inainte de data examenului. Scopul este evident, asigurarea succesului candidatului favorizat. Concursul are loc si fiul obtine postul.
Dupa un an si jumatate organele judiciare afla acest lucru. Intrebarile ar fi urmatoarele:

1. Ce pedeapsa risca seful serviciului personal?
2. Ce pedeapsa risca fiul?
3. Banii incasati (drepturile salariale etc) de fiu in cei un an si jumatate trebuie restituiti institutiei? In cazul in care trebuie restituiti, cine ar trebui s-o faca? Fiul sau seful?
4. Exista o situatie de conflict de interese? (Nu seful serv. personal a semnat numirea fiului, ci directorul institutiei.)

Va multumesc si orice idee este binevenita!
Cel mai recent răspuns: viablebride , utilizator 17:34, 19 Noiembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Nu pot spune unde, ancheta e in plina desfasurare, oricum e vorba de un post de consilier cls. I la o primarie.

Va rog mult, oameni buni! Chiar nu aveti nicio idee despre intrebarile de mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii Nico leta Nico leta Buna ziua, Situatia se prezinta astfel: institutia publica organizeaza concurs pentru ocuparea unui post intreg, vacant, de executie, pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă, data începerii după examenul medical lyly64 lyly64 Va rog, cand am medicina muncii facuta in cat timp trebuie sa ma angajeze institutia (publica). (vezi toată discuția)
Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)