avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vehime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vehime in munca

Buna ziua
Cum se calculeaza vechimea in munca pentru pensionare, a unui salariat cu 2 sau 4ore/zi lucrate. Exemplu la 4 ani lucrati cu 4ore/zi vechimea este de 4 ani sau 2 ani? Dar la 4 ani lucrati cu 2ore/zi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 09:36, 19 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se calculeaza ca o zi normala 4 ani pt 4 ore/zi.
Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca. Asadar, vechimea in munca este acea perioada in care salariatul a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca.
Conform art. 106 faptul ca salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
In concluzie, vechimea in munca este aceeasi si pentru un contract individual de munca cu timp partial de 2, 4, 6 ore si pentru contractul individual de munca cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca contract partial addaad addaad Cum se calculeaza vechimea in munca la contractele cu timp partial? Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, ... (vezi toată discuția)
Vechime munca si specialitate - sistemul bugetar nemira nemira Buna ziua, In urma depunerii unui dosar pentru un post in sistemul bugetar, dosarul a refuzat pe motiv de neindeplinire a vechimii in munca / specialitate , ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca simoichim simoichim Daca un salariat a lucrat doi ani cate patru ore pe zi la calculul vechimii in munca se considera doi ani sau unul? (vezi toată discuția)