Buna ziua,
Sunt proprietarul unui imobil care este fond dominant , avand drept de trecere prin curtea si hallul imobilului alaturat, fondul aservit. Acest drept este inscris in cartea funciara dar practic eu nu mai exercit dreptul de trecere deoarece am dobandit acces direct la imobilul meu.
Atata vreme cat am trecut prin curtea si hall-ul vecinilor, am platit o cota parte din cheltuielile imobilului aservit ( intretinere gradina, lift, curatenie parti comune, lumina, apa....). Am anuntat ca nu mai uzez de dreptul meu de acces si am solicitat sa nu imi mai fie perceputa aceasta cota, dar repezentantul imobilului vecin ( aservit ) imi cere sa fac mai intai demersurile de radiere a dreptului de servitute din CF. spunand ca ei nu au cum sa verifice daca mai trec sau nu prin imobilul lor si ca atata vreme cat am acest drept legal eu pot, daca vreau , sa-mi exercit dreptul.
Este legal sa-mi ceara in continuare bani pentru cheltuielile comune doar pentru faptul ca exista consemnat acest drept de trecere in cartea funciara ?
Va rog mult sa-mi dati un sfat, caci nu stiu cum sa procedez sa fie legal.
Trebuie si daca da, cum procedez sa fac modificarea in cartea funciara ?
Nu sunt sigur ca am selectat forumul corect.
Asa este, trebuie facuta modificarea in cartea funciara.
Va trebui sa formulati o cerere in acest sens la cartea funciara si sa depuneti acte doveditoare.
Ideal ar fi ca cererea sa fie facuta impreunacu proprietarul/proprietarii fondului aservit.
Va multumesc pentru raspuns. Totusi nu inteleg ce acte doveditoare trebuie sa depun pentru a renunta la dreptul de trecere si de unde obtin aceste acte.