avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Buna ziua!Tatal meu nu e divortat de mama dar traieste in concubinaj cu o femeie care la randul ei nu e nici ea divortata.De 12 ani sunt impruna iar tata a mai cumparat o casa unde traieste cu ea dar nici la mama nu a renuntat.Mama locuieste pe o alta proprietate.Tata vrea sa construiasca o casa pentru mine acolo unde locuieste cu concubina.Intrebarea mea este:aceasta femeie(concubina) are dreptul la casa pe care tata vrea s-o construiasca?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 18:00, 13 Noiembrie 2009
Nu,nu are nici un drept,cred eu.;)
nici daca probeaza cu martori ca a locuit acolo?
Sunt de acord ,nu are nici un drept..doar daca tatal d-voastra doreste sa o faca coproprietar pe concubina d-lui..si este un bun dobandit in timpul casatoriei cu mama d-voastra ,deci doar dansa va putea avea vreun drept in anumite conditii..Va rog sa ma corectati d-nilor avocati daca gresesc..sper ca nu am facut o greseala raspunzand la acest subiect nefiind "incadrata" in vreo functie juridica:">
tata nu doreste sa ramana ea cu ceva.
Concubinajul nu este o forma legala de legamant intre doua persoane iar legal unul dintre concubini nu are dreptul la dobandirea proprietatilor celuilalt ..iar faptul ca locuiesti intr-un loc anume nu iti ofera si dreptul de proprietar al acelui loc

Alte discuții în legătură

Concubinajului atyna atyna buna ziua!tatal meu traieste in concubinaj cu o doamna de 7 ani de zile,el nefiind divortat legal de mama!tata urmeaza sa intre in posesia unui imobil,imobil ... (vezi toată discuția)
Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Concubinaj-are drepturi??? cris_1 cris_1 Suntem doi frati, tatal nostru traieste in concubinaj cu o femeie de aproape 13 ani, ea are un copil din alta relatie...as vrea sa stiu daca are drepturile ... (vezi toată discuția)