Buna ziua!Tatal meu nu e divortat de mama dar traieste in concubinaj cu o femeie care la randul ei nu e nici ea divortata.De 12 ani sunt impruna iar tata a mai cumparat o casa unde traieste cu ea dar nici la mama nu a renuntat.Mama locuieste pe o alta proprietate.Tata vrea sa construiasca o casa pentru mine acolo unde locuieste cu concubina.Intrebarea mea este:aceasta femeie(concubina) are dreptul la casa pe care tata vrea s-o construiasca?
Sunt de acord ,nu are nici un drept..doar daca tatal d-voastra doreste sa o faca coproprietar pe concubina d-lui..si este un bun dobandit in timpul casatoriei cu mama d-voastra ,deci doar dansa va putea avea vreun drept in anumite conditii..Va rog sa ma corectati d-nilor avocati daca gresesc..sper ca nu am facut o greseala raspunzand la acest subiect nefiind "incadrata" in vreo functie juridica:">
Concubinajul nu este o forma legala de legamant intre doua persoane iar legal unul dintre concubini nu are dreptul la dobandirea proprietatilor celuilalt ..iar faptul ca locuiesti intr-un loc anume nu iti ofera si dreptul de proprietar al acelui loc
Alte discuții în legătură
Concubinajului
atyna
buna ziua!tatal meu traieste in concubinaj cu o doamna de 7 ani de zile,el nefiind divortat legal de mama!tata urmeaza sa intre in posesia unui imobil,imobil ... (vezi toată discuția)