avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinajului

buna ziua!tatal meu traieste in concubinaj cu o doamna de 7 ani de zile,el nefiind divortat legal de mama!tata urmeaza sa intre in posesia unui imobil,imobil in care locuieste in prezent cu concubina si in care sau adus anumite inbunatatiri(termopane,gresie,faianta,mobila..)toate fiind cumparate din banii proveniti din firma tatalui meu la care este angajata si concubia.As dori sa stiu daca tata primeste mostenire acel imobil acum in perioada concubinajului,concubina are vreun drept asupra casei sau bunurilor?multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 13:02, 9 Iulie 2011
Nu are niciun drept. In legislatia actuala nu se recunoaste concubinajul. Si dupa cum spuneti tatal dvs poate proba ca banii sunt proveniti de la firm a dansului.
pana la 1 octombrie data cand va intra in vigoare noul cod civil concubina nu are niciun drept asupra imobilului si nici a bunurilor mobile.
iar in cazul in care in care intra in posesia imobilului dupa ce intra in vigoare noul cod civil ce se intampla?multumesc
Bunurile dobandite in timpul concubinajului devin proprietatea fiecaruia dintre concubini potrivit contributiei aduse la achizitionarea lor.
Bunurile acumulate de acestia devin proprietate comuna pe cote-parti pentru fiecare, in functie de gradul de contributie la achizitionarea lor indiferent pe numele caruia dintre ei s-a facut actul de cumparare.

www.avocatnet.ro/content/for...
Bunurile dobandite prin MOSTENIRE (cum e cazul de fata) sunt si raman BUNURI PROPRII ale celui care le-a dobandit, indiferent daca este casatorit sau traieste in concubinaj de 10 sau 20 de ani. In cazul in care (Doamne fereste!) tatal ar inceta din viata acum, imobilul l-ar mosteni sotia (nefiind divortat) si copiii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori - partaj dupa relatie de concubinaj t_ovi2002 t_ovi2002 Buna ziua, Tatal meu traieste in concubinaj de 10 ani. In cazul decesului, ce drepturi are concubina asupra bunurilor? De exemplu a achizitionat o casa in ... (vezi toată discuția)
Mostenire marina235 marina235 Buna seara , Parintii mei au fost casatoriti 24 de ani si au divortat.Ei au achizitionat in cursul casatoriei lor un imobil . Tatal meu este intr-o stare ... (vezi toată discuția)
Concubinajul a4-3 a4-3 Buna seara. Am o nelamurire si desi am vorbit cu un avocat si cu un notar nelamurirea a ramas..In urma divortului meu (am fost casatorita) la partaj am ... (vezi toată discuția)