avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori - Partaj dupa relatie de concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori - Partaj dupa relatie de concubinaj

Buna ziua,
Tatal meu traieste in concubinaj de 10 ani. In cazul decesului, ce drepturi are concubina asupra bunurilor? De exemplu a achizitionat o casa in primi 2 ani de concubinaj dar doar pe banii lui
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:14, 21 Mai 2014
Daca nu poate demonstra concubina ca a contribuit la achizitionarea imobilului nu are niciun drept.
Concubina nu poate avea decat un eventual drept de creanta pentru investitia personala pe care o poate dovedi.
Altfel, nici dupa 100 de ani de concubinaj nu poate mosteni pe concubin.
Concubina nu are calitate de mostenitor si nici nu dobandeste vreodata aceasta calitate indiferent de durata coincubinajului.

Daca imobilul achizitionat este doar pe numele tatalui dvs nu aveti de ce sa va faceti griji.

Daca sunt amandoi proprietari in acte, atunci concubina poate avea dreptul asupra cotei sale parti.

Nimic nu il impiedica pe tatal dvs sa ii vanda, doneze bunuri cat timp este in viata sau sa se casatoreasca, caz in care concubina devenita sotie va avea drept la mostenirea sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi dobandite in urma concubinajului lionesse05 lionesse05 Mama mea traieste in concubinaj de aproximativ 7 ani. eu nu mai locuiesc cu mama de cativa ani buni, deoarece m-am mutat si ulterior am descoperit ca nu ma ... (vezi toată discuția)
Legea concubinajului mihaila_andreea mihaila_andreea Buna ziua, Mama mea trăiește in concubinaj de aproximativ 16 ani. La un an după ce l-a cunoscut pe acest barbat , mama mea a fost nevoita, din cauza ... (vezi toată discuția)
Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)