avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sume nerestituite conform ordonantei 8/ 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sume nerestituite conform ordonantei 8/ 2018

Buna ziua. In lunile ianuarie, februarie am fost in concediu medical cod 14. Pentru luna ianuarie am primit indemnizatia medicala diminuata. Conform ordonantei de urgenta 8/2018, ar fi trebuit sa primesc o parte (sau integral?) din diferenta retinuta in ianuarie pana la sfarsitul lui martie. Nu am primit nimic pana in prezent. La contabilitate mi-au spus initial (in martie/ aprilie) ca nu au venit banii. Acum doar ridica din umeri si nu stiu sa imi justifice diferenta in minus din februarie.
1. Intrebarea mea este daca mai pot primi aceasta diferenta avand in vedere ca a trecut termenul limita.
2. Nu stiu daca angajatorul a depus declaratii rectificative (lucrez la o scoala de stat). In cazul in care nu a depus, se mai pot depune acum?
3. As vrea sa stiu care este formula de calcul pentru indemnizatia medicala conform vechii legi si conform noii legi. Eu stiam ca indemnizatia de CM variaza in functie de nr de zile lucratoare din luna. Contabila mi-a spus ca nu este adevarat, dar ca se modifica baza de calcul de la luna la luna si mi-a justificat diminuarea indemnizatiei datorita acestei modificari a bazei de calcul, si nu datorita noii legi date in ianuarie. Mentionez ca in luna ianuarie 2018 ma aflam in cm neintrerupt de 1 an si 4 luni.

As vrea sa inteleg care sunt drepturile pe care le am sau nu referitor la acea diferenta.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal MarinescuDiana MarinescuDiana Concediul prenatal este 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni consecutive dinaintea intrarii in concediu? In luna ianuarie nu am realizat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu de maternitate? Mihaelaama Mihaelaama Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru concediu de maternitate. In prezent sunt in CIC1 cu o indemnizatie lunara de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical corelia corelia Cum se reflecta marirea de salariu de 8% din luna iunie 2012 la un bugetar aflat in concediu medical 75% din luna februarie? (vezi toată discuția)