avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentința divorț schimbat nume
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentința divorț schimbat nume

Buna seara,

Mama a divorțat în 2015 și în sentința este stipulat că trebuie schimbat numele. Mama nu este in țară și nu a schimbat numele, urmează să se întoarcă în țară pentru doar 2 zile, va trebui să își schimbe numele înainte de a pleca din țară?

Mulțumesc anticipat.
Buna seara
DA ar trebui sa isi faca alta C.I.

Buna ziua,
Având în vedere că timpul nu ii permite sa schimbe acum C.I, va putea părăsi țara cu buletinul neschimbat?

Mulțumesc.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara
DA ar trebui sa isi faca alta C.I.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Da, poate pleca cu vechea CI.
Să vă facă dvs. o împuternicire la notar ca să i-l ridicați, sau dacă revine în țară în timpul perioadei de valabilitate a actualei CI (cea nu numele din căsătorie) și-l poate ridica ea de la Evidență. Noua carte de identitate stă la ei până la expirare, nu o trimit niciunde dacă omul nu și-o ridică în câteva luni, 1 an etc.
Mulțumesc pentru răspuns, o zi frumoasă

Ares-3 a scris:

Bună ziua,

Da, poate pleca cu vechea CI.
Să vă facă dvs. o împuternicire la notar ca să i-l ridicați, sau dacă revine în țară în timpul perioadei de valabilitate a actualei CI (cea nu numele din căsătorie) și-l poate ridica ea de la Evidență. Noua carte de identitate stă la ei până la expirare, nu o trimit niciunde dacă omul nu și-o ridică în câteva luni, 1 an etc.

Buna ziua! Sora mea trebuie sa revină în țară cu avionul din Franța, dar nu și a schimbat numele pe CI după divorț. Poate avea probleme la control pașapoarte pe aeroport in Franța?

Alte discuții în legătură

Buletin expirat, intrare in tara axelluke axelluke Daca plec in vacanta pentru 3 zile, intr-o tara din UE, si imi expira buletinul cu o zi inainte de a ma intoarce, risc sa fiu oprit la aeroport sau sa am alte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sora mea trebuie sa vina in tara din franța, dar ... Florinn15 Florinn15 Buna ziua! Sora mea trebuie sa vina in tara din Franța, dar are buletinul pe numele dinainte de divorț. Poate avea probleme la control pașapoarte pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog daca ma puteti ajuta. am fost căsătorită, ... Allla16 Allla16 Bună ziua. Va rog daca ma puteti ajuta. Am fost căsătorită, ambii români, in Franta apoi am declarat căsătoria in Romania. Apoi am divorțat in ... (vezi toată discuția)