Bună ziua. Va rog daca ma puteti ajuta. Am fost căsătorită, ambii români, in Franta apoi am declarat căsătoria in Romania. Apoi am divorțat in Franta, decizia definitivă a fost luna iunie 2021. Deci eu am purtat numele fostului sot. El mi-a cerut sa nu-i mai port numele după divorț, am acceptat. Singurul act de identitate este pașaportul meu pe numele fostului, care a expatriat recent, 2 saptamani. Inca nu am reusit sa declar divorț in Romania. Dar am nevoie de pașaport., dar e expirat. Buletin nu am. Atita timp cit divorțul nu e declarat in Romania, pot sa-mi refac un pașaport la ambasada pe numele de căsătorie , caci sunt in Franta, si dupa.sa declar divorțul in Romania cit si sa fac schimbarea numelui, respectiv un pașaport cu numele de pina la căsătorie ? In țară nu pot pleca, sunt singura cu doi copilasi, pașapoartele lor sunt la.fel expirate. Si nici nu pot pleca la drum.cu doi copii pe asa o criză de pamdemie. Va rog sa ma informati. Va multumesc mult
nu puteti ca ati declara in fals ca sunteti casatorita, asta daca ati mai avea certificatul de casatorie care va e necesar la emiterea pasaportului.
Luati un titlu de calatorie de la ambasada pt dvs si copii si va rezolvati situatia in tara. , Atat pt titlu cat si pt pasaportul celor mici ati avea nevoie de acordul tatalui.
Pasaport expirat
Black3yes
Buna! Sper ca ma poate ajuta cineva pentru ca am cateva intrebari si la consulatul roman nu primesc raspuns.
Locuiesc de 10 ani in Germania, am fost aici ... (vezi toată discuția)