avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere ci in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere ci in urma divortului

Buna Ziua
Daca sunteti amabili ,as dori as dori un raspuns legitim la problema mea:
in 2015 am obtinut hotararea de divort definitiva si irevocabila .
Din 2010 lucrez in UK si sunt mama singura cu copil minor la scoala aici si nu am prea avut timp si resurse financiare pentru deplasari in tara.
In 2017 Cartea De identitate a expirat si desi am fost inaintea datei de expirare la Ambasada Romana din Londra , pentru eliberarea unui pasaport , nu am reusit sa il obtin deoarec figuram in baza de date ca divortata .
Acum as dori sa plec in Romania sa imi obtin hotararea judecatoreasca , si noua Cartea de identitare .Mentionez ca in hotararea judecatoareasca este mentionat faptul ca am cerut schimbarea numelui de familie , revenind la numele de dinainte de casatorie.
Stiu ca sunt mai multi pasi de urmat:
1. obtinerea unui titlu de calatorie , dar pe ce nume il voi obtine?
2. autentificare si legalizare hotarare divort , dar voi putea rezolva aceasta cu titlul de calatorie?
3. Deoarece nu am pe nimeni in Romania , si nu am unde sa imi fac domiciliul legal , voi putea obtine o noua carte de identitate?

va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
theosia2006, utilizator

Alte discuții în legătură

Act de identitate si pasaport expirat pentru cetatean roman cu resedinta in strainatate. CristinaBadina CristinaBadina Fiica mea s-a casatorit in Statele Unite in urma cu cateva luni, locuieste acolo, si a obtinut geen-card-ul. Intre timp i-a expirat Pasaportul iar Cartea de ... (vezi toată discuția)
Acte identitate Adrian37 Adrian37 Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. locuiesc in Anglia si mi-au expirat actele. Serviciul nu imi permite sa vin in tara sa imi reinnoiesc buletinul pentru ... (vezi toată discuția)
Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)