Buna ziua, se da urmatoarea problema:
- am achizitionat un imobil dar cadastrul la momentul vanzarii/cumpararii nu era actualizat (adica fosta proprietara a modificat compartimentarea locuintei si nu a adus cadastrul la forma actuala) noi am cumparat si ne-am apucat de renovat.
-s-au facut lucrari de renovare( schimbat tevi de apa si incalzire, dat jos fainata, actualizat instalatia electrica).
- o vecina a facut sesizari catre primarie, ISC judetean.
-initial angajatii compartimetului cadastru/urbanism al primariei au venit la fata locului, fara sa faca un proces verbal de constatare au intrat abuziv in locuinta, au facut doar cateva fotografii dupa care au plecat.
- intre timp noi am ajuns cu lucrarile la stadiul de a pune accesoriile(adica de pus parchet, reinstalat calorifere+centrala, toaleta chiuveta si adusul mobilei)
- la distanta de cateva sapt un inspector al ISC din judet a venit in inspectie si fara documente sau alte lucruri, nea dat sistare de lucrari pana le demonstram ca nu am afectat structura de rezistenta , si binenteles intrarea in legalitat+ amenda ca nu am avut autoriztie de constructie.
- am cooptat un expert tehnic, acesta a facut o expertiza in care arata ca prin lucrarile facute in apartament nu am afectat nici o structura de rezistenta.
Intrebarea mea este daca as actiona in instanta primaria ca nu a facut proces verbal de constatare in momentul respectiv si nu au facut catre noi informatie cu privire la masurile ce trebuiesc facute in aceste situatii, si ISC ca au luat o decizie abuziva de sistare a lucrarilor fara documente a imobilului/blocului i cand noi eram la stadiu de aproape mutare, ca nu am putut beneficia de un bun dobandit , credeti ca am avea castig? Sau mai bine zis nu ar fi trebuit sa demonstreze el/ei ca am afectat structura de rezistenta??
Va multumesc!
Daca va hotarati sa deschideti actiune in instanta ar fi bine sa recititi mai intai ce ati scris la prima si a 2-a liniuta din discutie. Nu ati respectat Legea nr. 50/ 1991 cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la realizarea ctii.-lor. (o gasiti pe internet).
Nu cred ca o instanta sa va dea castig de cauza.