avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare cheltuieli de judecata - fara sentinta ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare cheltuieli de judecata - fara sentinta redactata/comunicata

Partea indereptatita, poate solicita achitarea cheltuielilor de judecata dupa un proces la Tribunal, in care solutia este definitiva, dar nu s-a comunicat hotararea.
Solicitarea s-a facut pe baza unui print dupa solutia publicata pe portalul instantelor de judecata unde instanta mentioneaza in textul solutiei pe scurt de pe portal:
"Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. ".

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:21, 21 Noiembrie 2018
Buna seara,
Teoretic NU dar daca tot e sa platiti acele cheltuieli, de ce nu incercati sa ajungeti la un compromis ca sa nu fiti executat silit?
Exista un articol de lege in acest sens (revendicare cheltuieli inainte de redactarea si comunicarea sentintei ) ?

Va multumesc,
Conform Codului Civil, partea cazuta in pretentii este obligata sa achite datoria. In privinta executarii silite, aceasta se poate face doar in temeiul unui titlu executoriu (art. 632 CPC).

Daca achitati acum veti plati doar suma datorata, nu si cheltuieli de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere executare pe salariu penca_claudiu penca_claudiu Buna ziua, am primit solutia asta, in instanta si as dori sa stiu: Ca sa mi se restituie banii executati, trebuie sa astept ca decizia sa devina definitiva si ... (vezi toată discuția)
Poprire desucheata desucheata in urma unui contract de asistenta juridica de comun acord cu avocatul am stabilit un onorariu.....ulterior am luat decizia de a renunta la serviciile ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc-executare silita Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu In decembrie 2011 am imprumutat de la Provident 700 RON, am tot achitat cca. 300-350, in 2012 nu am mai putut plati fiindca suma nu mai scadea. Am fost ... (vezi toată discuția)