avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... repunere proces pe rol desi parata nu a depus ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

repunere proces pe rol desi parata nu a depus intampinare

Buna ziua,
Matusa mea a facut o contestatie la executare contract credit IFN, in care spunea, printre altele, ca s-au facut prelungiri de credit cu plata comision prelungire; dar desi ii veneau confirmarile de prelungire pe e-mail data scadenta ramanea aceeasi, a invocat clauze abuzive si multe altele. Ba mai mult a aratat ca contractul depus la dosar are un numar, iar pe mailurile trimise de IFN i se solicita plata pe alt numar de contract, astfel platile facute de ea erau conform datelor din mailurile primite de la IFN. A considerat ca creanta nu este certa lichida exigibila si sa se anuleze executarea silita. Parata nu a depus intampinare si nici un alt act la dosar. Instanta a stabilit termenul de judecata, dar in loc sa dea o solutie pe baza cererii matusii si a actelor depuse la dosar, a repus procesul pe rol si a cerut paratei informatii referitoare la afirmatiile facute de ea in cererea initiala : contractul depus la dosar are alt numar iar platile au fost facute pentru alt contract asa cum se specifica in mailurile primite, daca s-au facut prelungiri de contract , sumele platite ,etc . Practic instanta le-a cerut sa combata cererea de contestare executare silita, desi acest lucru era posibil doar prin intampinare. Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii. Este normal ce a facut instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionuț Olteanu , Avocat 19:27, 20 Noiembrie 2018
Da, este normal! Instanță, în momentul deliberării, a avut nevoie de lamuriri suplimentare pentru a putea pronunța o hotărâre temeinică și legală, fapt pentru care a solicitat lămuriri intimatei. Codul de procedură civilă prevede și administrarea de probe din oficiu de către instanța de judecată, și nu administrarea acestora doar la cererea partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la un credit IFN. Am fost nevoita sa aplelez la un credit IFN datorita unor probleme de sanatate ale mamei si ... (vezi toată discuția)
Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii silite Ionică71 Ionică71 Pentru a evita perimarea unei executari este de ajuns dacă executorul din 6 în 6 luni a emis câte un act de urmarire(publicații de vânzare, somații). Sau ... (vezi toată discuția)