avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare silita

Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la un credit IFN. Am fost nevoita sa aplelez la un credit IFN datorita unor probleme de sanatate ale mamei si spitalizarii ei. La data scadentei am solicitat prelungirea creditului platind o taxa de 75 lei pentru 15 zile (desi am aflat ulterior ca aceasta taxa este ilegala) . Am primit confirmarea de prelungire pe mail , fara sa primesc un act aditional dar la data scadenta era trecuta tot data initiala scadenta a creditului. Am sunat la ei si mi-au spus ca este inregistrata la ei prelungirea si plata si sa stau linistita ca este doar o setare de calculator. Cu problemele mamei prin spitale nu mi-am mai bataut capul cu asta. Am cerut o noua prelungire dar de aceasta data am fost nevoita sa platesc 102 lei ( desi taxa era doar de 75 lei). De aceasta data nu mi-a mai venit confirmare , am sunat la ei si mi-au confirmat telefonic noua prelungire. Mai devreme de cele 15 zile primesc mail in care mi se comunicase ca sunt restanta, data scadentei era cea din contractul de cerdit ( nu cele doua prelungiri) , suma de plata insa era mai mica (exact cu diferenta dintre 102 si 75) nu erau adaugate penalitati la suma cum ar fi fost normal daca scadenta era depasita. Am cerut lamuriri referitor la nerespectarea prelungirilor, am solicitat ca daca nu fac acest lucru sa scada din credit sumele respective. Nu am primit raspuns la mailuri, iar la telefon mi se spune ca ma va suna cineva care poate sa-mi dea mai multe informatii si sa-mi spuna ce sa fac. Intre timp mama a decedat , nu am mai fost pe acasa, au fost alte probleme , nu m-a sunat nimeni si nu am primit raspuns la mail. Nu am mai platit acel credit pentru ca nu mi s-a parut normal. De curand am aflat ca sunt executata silit. Studiind actele am constatat ca IFN-ul a depus la dosar contractul initial de credit cu data scadentei initiala , nu a luat in calcul cele doua prelungiri si nici sumele platite nu se regasesc nicaieri. Eu nu am niciun act aditional care sa dovedeasca aceste prelungiri decat mailurile lor, dar si acolo este trecuta scadenta initiala. Nu trebuia facut a pentru fiecare prelungire un act aditional in care sa se specifice care este noua scadenta , suma de plata, dobanda etc?In acest caz mai este certa, lichida si exigibila creanta? Stiu ca pot contesta executarea si pe baza clauzelor abuzive( cele doua taxe de prelungire platite desi sunt ilegale) dar mi se pare totusi ilegal sa iei bani si sa nu se regaseasca in contract. . Pentru banii platiti pot cere in instanta dobanda daca nu se regasesc nicicum in contract? Astept raspunsul dvs. Multumesc anticipat .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
Chestiuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Repunere proces pe rol desi parata nu a depus intampinare Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Matusa mea a facut o contestatie la executare contract credit IFN, in care spunea, printre altele, ca s-au facut prelungiri de credit cu plata ... (vezi toată discuția)
Scadenta anticipata razvan22 razvan22 Buna ziua.am un credit la un ifn si am intarziat 4 luni la.plata ratelor iar in data de 07 august am discutat cu cei de la departamentul plati ca o sa achit ... (vezi toată discuția)
Credit abuziv ifn ContSters467198 ContSters467198 Am achiziționat un produs de pe un magazin online . Produsul era integrat Intr-o campanie \"X rate fara dobânda\" creditul urmând să fie acordat de către ... (vezi toată discuția)