avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scadenta anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scadenta anticipata

Buna ziua.am un credit la un ifn si am intarziat 4 luni la.plata ratelor iar in data de 07 august am discutat cu cei de la departamentul plati ca o sa achit suma restanta in data de 15 si mi sa spus ca este okey...astazi am aflat ca a fost scadent anticipat in data de 09 august la 2 zile dupa ce am discutat despre plata..pot face plangere la anpc pt a readuce contractul la forma initiala deoarece nu m'au notificat nici verbal nici scris ca vor face scadenta anticipat....stiu ca se notifica cu 15 zile i ainte de scadenta anticipata...am sunat la ei si mi'au spus ca nu m'au notificat ca asa a decis sistemul
Buna ziua,

In situatia expusa de dumneavoastra, trebuie analizat contractul de credit. Daca intr-adevar aveti o clauza in care se stipuleaza ca scadenta anticipata se notifica este in regula. Eu, personal, am lucrat pe multe contracte de credit si in privinta declararii scadentei anticipate se mentiona doar ca neachitarea dupa un anumit termen de la scadenta confera dreptul bancii de a declara scandenta anticipata. Ideea e ca dupa declararea scadentei anticipate banca este indreptatita sa initieze procedura de executare silita pentru intreaga suma, in atare situatie dumneavoastra puteti formula contestatie la executare.

In momentul de fata, trebuie analizat contractul si in functiune de particularitatile acestuia trebuie initiata o actiune avand ca obiect constatare caracterului abuziv al clauzei sau raspundere contractuala.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de nevoie personale vrl112 vrl112 Buna ziua , in 2012 am facut un imprumut in banca de nevoi personale , am platit cam 6 luni-12 luni, cam asa , si dupa am plecat din tara , Am revenit in 2017 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de credit Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Bună ziua ! Am primit un simplu SMS prin care eram înștiințat de faptul că , in termen de 5 zile , banca ( ING Bank ) va proceda la rezilierea ... (vezi toată discuția)
Datorie banca neachitata @#$% @#$% Buna ziua.Dupa 15 ani mai este valabila o datorie neplatita la banca? (vezi toată discuția)