avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reziliere contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reziliere contract de credit

Bună ziua !
Am primit un simplu SMS prin care eram înștiințat de faptul că , in termen de 5 zile , banca ( ING Bank ) va proceda la rezilierea contractului de nevoi personale .
As vrea să știu dacă un simplu SMS poate produce efecte juridice , in lipsa unui preaviz scris și a unui termen ce ar curge de la primirea respectivului preaviz.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dănuț-Adrian , utilizator 12:08, 15 Iulie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In masura in care banca va proceda de aceasta maniera, se va putea solicita in fata instantei de judecata constatarea caracterului abuziv al acestei modalitati de reziliere si se va putea solicita repunerea in situatia anterioara.

Motivele de reziliere sunt prevazute in contract si conduc la declararea scadentei anticipate a contractului.

Pentru a se putea proceda de aceasta maniera trebuie sa aveti rate scadente neachitate si sa fiti informat cu cel putin 15 zile atat de rezilierea contractului cat si de declararea scadentei anticipate.

O zi buna.
av. Jasmine Oancea

Vă mulțumesc mult!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati beneficiat cumva de scutirea platii ratelor pentru o perioada de timp - datorita pandemiei? Din ce am observat, cei de la ING au trimis SMS-uri prin care se notifica rezilierea, inclusiv celor care au solicitat si li s-a aprobat amanarea platii ratelor. Banca spune ca este o eroare. Cel mai bine ar fi sa discutati de urgenta la banca daca stiti ca nu sunt motive.
Nu , nu am făcut vreo cerere in acest sens.
Si pana la urma ati rezolvat situatia?

Alte discuții în legătură

Scadenta anticipata razvan22 razvan22 Buna ziua.am un credit la un ifn si am intarziat 4 luni la.plata ratelor iar in data de 07 august am discutat cu cei de la departamentul plati ca o sa achit ... (vezi toată discuția)
Creditorul are dreptul de a pretinde, direct în faza executării silite, dobânda legală (art. 628 alin. 4 ncpc)? Daniela Gratiela Daniela Gratiela Firma de recuperare creanțe are dreptul de a pretinde, direct în faza executării silite, dobânda legală (art. 628 alin. 4 NCPC)? Dar înaintea ... (vezi toată discuția)
Datorie banca neachitata @#$% @#$% Buna ziua.Dupa 15 ani mai este valabila o datorie neplatita la banca? (vezi toată discuția)