avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reziliere contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reziliere contract de credit

Bună ziua !
Am primit un simplu SMS prin care eram înștiințat de faptul că , in termen de 5 zile , banca ( ING Bank ) va proceda la rezilierea contractului de nevoi personale .
As vrea să știu dacă un simplu SMS poate produce efecte juridice , in lipsa unui preaviz scris și a unui termen ce ar curge de la primirea respectivului preaviz.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dănuț-Adrian , utilizator 12:08, 15 Iulie 2020
Eu sunt constient de faptul ca , atat institutiile financiare bancare , cat si cele nebancare ( mai ales , acestea din urma ) intrebuinteaza metode si mijloace aflate la limita legii pentru a-si recupera creantele , chiar si in conditiile existeentei unor clauze abuzive sau potential abuzive . De obicei , nu raspund acestor metode de hartuire , insa , de data asta , am luat legatura cu ei si am convenit pentru o prelungire a termenului...!
Desigur , eu nu primisem Notificare de declarare a scadentei anticipate , nici Dovada cesiunii de creanta ...! Ceea ce primisem anterior erau doar niste SMS-uri amenintatoare cu privire la o firma de recuperare creante careia i s-ar fi cesionat creanta ; asa ca am preferat sa stau "linistit".
Dar acum s-a rezolvat , in sensul ca au fost de acord sa ofere o solutie , as dupa cum prevede legea . Deci , celelalte "incercari" au fost doar incercari de intimidare...
Va multumesc mult
Adrian O..
Da , am rezolvat-o in sensul ca mi-au propus o restructurare a creditului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadenta anticipata razvan22 razvan22 Buna ziua.am un credit la un ifn si am intarziat 4 luni la.plata ratelor iar in data de 07 august am discutat cu cei de la departamentul plati ca o sa achit ... (vezi toată discuția)
Creditorul are dreptul de a pretinde, direct în faza executării silite, dobânda legală (art. 628 alin. 4 ncpc)? Daniela Gratiela Daniela Gratiela Firma de recuperare creanțe are dreptul de a pretinde, direct în faza executării silite, dobânda legală (art. 628 alin. 4 NCPC)? Dar înaintea ... (vezi toată discuția)
Datorie banca neachitata @#$% @#$% Buna ziua.Dupa 15 ani mai este valabila o datorie neplatita la banca? (vezi toată discuția)