avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca disparut din arhiva unitati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca disparut din arhiva unitati

Va rog sa ma ajutati cu o sugestie in problema mea, am fost angajat la primaria din localitatea unde domiciliez timp de 12 ani,am iesit la pensie pe caz de boala.
Inainte de pensionare am cerut o copie a contractului de munca si a fisei postului din data angajarii-2006, secretarul unitati a refuzat aceasta solicitare, m-am adresat ITM, acestia au venit au constatat ca in arhiva unitatii lipseste contractul de munca si fisa postului, am primit raspunsul de la ITM si secretarul unitatii precum ca documentele respective lipsesc din arhiva. Ce as putea sa fac pentru a putea intra in posesia unui document care sa cuprinda datele din contract si fisa postului (sunt nereguli pe care conducerea unitatii incearca sa le acopere prin lipsa acestor documente).Se poate reconstitui contractul de munca si fisa postului pe baza dispozitiei de incadrare. Care ar fi baza legala pentru aceasta problema?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 21 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede doar reconstituirea vechimii in munca.

De asemenea, potrivit art. 26 din Legea contabilității nr.82/1991, în caz de pierdere, sustragere sau distrugere a documentelor contabile se vor lua măsuri de reconstituire a acestora în termen de maximum 30 de zile de la constatare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre fiscale lipsa crystyna2000 crystyna2000 in urma unei neintelegeri u firma care se ocupa de evidenta contabila,contractul s-a incheiat( perioada contracuala 4 ani), insa aceasta refuza predarea ... (vezi toată discuția)
Duplicat acte de casa pierdute Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Pot sa dau duplicat dupa un proces verbal de predare primire care nu mai exista? Pot certifica un document xerocopiat de conformitate cu originalul? Lucrez la ... (vezi toată discuția)
Pierdut acte contabile Ssiennas Ssiennas Buna ziua, Am o societate care nu presteaza activitate, dar nici nu este suspendata. Din societate am remarcat ca s-au pierdut actele contabile din ... (vezi toată discuția)