avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Indemnizație crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Indemnizație crestere copil

Daca eu in ultimi 2 ani am lucrat ca si zilier, iar acum sunt angajata cu norma intreaga de 1luna si jumatate si sunt insarcinata in 4 luni, as putea beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:22, 21 Noiembrie 2018
Ordonanta nr. 111/2010 este legea care reglementeaza concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Ordonanta a fost actualizata in 2017 si prevede faptul ca indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni consecutiv din ultimii 2 ani anterior datei nasterii copilului.
Nu aveţi 12 luni consecutiv lucrate şi până la naşterea copilului nu veţi avea. Dacă tatăl copilului îndeplineşte aceste condiţii, poate beneficia el de indemnizaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa rămân insarcinata Lili-luci Lili-luci Bună ziua,va rog să mă lămuriți cum pot face sa fie bine.Eu sunt angajata din luna ianuarie anul curent,dar as vrea și un al 2 lea job cum am avut și in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului danyela_ng danyela_ng Buna ziua! Sunt angajata la o firma din iunie 2015 (cu un salariu brut de 1231) iar in prezent sunt insarcinata in 4 luni.Daca imi dau demisia in luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pe pfa dana29051978 dana29051978 Buna ziua am o nelamurire ,eu am venit net din activitati independente pe anul 2016 42000 de ron net,dar pe anul 2017 nu stiu daca o sa am venit ,eu urmand sa ... (vezi toată discuția)