avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva-investii regie proprie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva-investii regie proprie

As avea o intrebare va rog frumos.Sunt firma platitoare de Tva si am realizat lucrari de investitii in regie proprie.Pentru aceasta ar trebui emisa factura fiscala cu Tva ptr inregistrarea in contabilitate ca si mijloc fix?
Cel mai recent răspuns: atalinna , utilizator 23:57, 13 Noiembrie 2009
din expunerea dvs am inteles ca ati construit un imobil in regie proprie.
ar fi de preferat ca furnizorii materialelor si prestatorii serviciilor sa fie platitori de TVA si sa emita facturi cu TVA, astfel incat si dvs. sa va deduceti taxa aferenta investietiei facute.
daca nu sunt platitori TVA, va vor emite facturi fara TVA, iar intreaga valoare o veti include in valoarea mijlocului fix.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
danike, utilizator
La terminarea lucrarilor faceti un proces verbal de receptie si inregistrati investitia

212=231

Pentru inregistrarea la mijloace fixe din regie proprie,pe langa procesul verbal de receptie, trebuie emisa si factura fiscala cu Tva colectat?Multumesc.
Nu.
Raspund la fel ca si Cornelia Tulpan: nu trebuie facuta autofacturarea in acest caz. Cum de v-a venit o astfel de idee?

Alte discuții în legătură

Tva la investitie in curs velia velia Buna ziua! In cazul receptiei unui mijloc fix ( cladire ) in urma investitiei in curs ( contul 231 ) in regie proprie se calculeaza TVA in deviz, si daca ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva vanzare cladire RAMONICI RAMONICI Buna ziua. Am nevoie de ajutor . In august 2007 s-au construit pe firma 3 vile in vederea vanzarii . August 2007 este luna in care s-a semnat procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Autofacturare tva natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua , am urmatoarea intrebare am amenajat o cladire in regim propriu intrebarea este legata de TVA daca este deductibil sau nu si cand ....cu ... (vezi toată discuția)