avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contributie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contributie copii

am divortat, cei 2 copii au ramas la sotie, eu am platit in contul sotiei30% din salariu, ulterior unul dintre ei a implinit 18 ani si s- a mutat la mine, intrebarea este daca mai trebuie sa platesc cei 30% atata timp cat sotia nu da nimic celui care sta la mine, eu am mers pe varianta unul la ea si unul la mine in intretinere si vreau sa stiu daca cei30% trebuie sa- idau celui care sta la mine sau pot sa il intretinsi atat el fiind inca la liceu.
Cel mai recent răspuns: tiberiulupoiu , utilizator 00:31, 6 Decembrie 2018
Legal, dvs. aţi datorat mamei copilului 30% pentru 2 minori aflaţi în intreţinerea sa.Acum, legal este să plătiţi doar unuia din copii, iar băiatul major să ceară mamei sale pensie de intreţinere, până la terminarea studiilor; dacă , între timp, se mută de la dvs., să ceară întreţinere de la ambii părinţi. Dvs. trebuie să cereţi în instanţă reducerea pensiei alimentare. Este bine să se rezolve prin instanţă, fiindcă vorbele zboară, promisiunile se uită.
Buna seara,
Atata timp cat si cel majorul este in continuara studiilor atunci si el are dreptul la pensie.
Va trebui sa va adresati instantei si ea sa decida ca fiecare dintre dumneavoastra veti intretine cate unul din copii.
Acum eu zic ca si pe cel mic, daca aveti posibilitatea, sa il ajutati.

Buna seara, nu se pune problema ca pe cel mic sa nu- l ajut insa cel mare nu intelege de ce sa- l ajut atata timp cat mama lui nu- i da bani si lui.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Atata timp cat si cel majorul este in continuara studiilor atunci si el are dreptul la pensie.
Va trebui sa va adresati instantei si ea sa decida ca fiecare dintre dumneavoastra veti intretine cate unul din copii.
Acum eu zic ca si pe cel mic, daca aveti posibilitatea, sa il ajutati.

Buna seara, pana la un punct aveti perfecta dreptate dar exista si o latura morala cum sa pun un copil de cls 12 a cu bacul pe cap sa umble prin tribunale pt te miri ce, eu am socotit ca este mai bine atat cat va locui la mine sa suport cheltuielile pt cresterea lui care sa nu fie mai mici de 30% , acum nu stiu daca acesti bani trebuiesc platiti separatntr- un cont sau o parte introdusi in cheltuielile comune

Martonze a scris:

Legal, dvs. aţi datorat mamei copilului 30% pentru 2 minori aflaţi în intreţinerea sa.Acum, legal este să plătiţi doar unuia din copii, iar băiatul major să ceară mamei sale pensie de intreţinere, până la terminarea studiilor; dacă , între timp, se mută de la dvs., să ceară întreţinere de la ambii părinţi. Dvs. trebuie să cereţi în instanţă reducerea pensiei alimentare. Este bine să se rezolve prin instanţă, fiindcă vorbele zboară, promisiunile se uită.

Stimate domn, vorbele zboară, scrisul rămâne.Singura soluţie e instanţa.
Acţiunea o poate scrie un avocat, apoi cereţi judecata în lipsă, este un proces de complexitate redusă.Băiatul poate cere întreţinere de la ambii părinţi în instanţă, iar dvs. veţi plăti maxim 16,6% din venitul net copilului rămas la mama. Partea dvs. pentru băiatul major îl prestaţi în natură.

Alte discuții în legătură

Reducere pensie de întreținere după împlinirea a 18 ani. poate fi modificat procentul de 16,6% stabilit de prima instanță? Raducu_Ion Raducu_Ion Bună seara, Aș dori să vă întreb ce șanse am să obțin o reducere a pensiei alimentare retribuită fiicei mele, care are vârsta peste 18 ani? ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor ceruta de debitor! ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Premize: - parinti de divortati, copilul 9 ani, autoritate parentala comuna, locuinta copilului la mama, tatal cu drept de vizita - sentinta ... (vezi toată discuția)
Student facultatea de drept cu taxa - pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 1.Daca fiul meu reuseste la facultatea de drept cu taxa fie la stat sau la privat eu mai sunt obligat sa-i platesc pensie de intretinere in continuare? 2.Dar ... (vezi toată discuția)