avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntarea la mandatul de administrator si asociat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntarea la mandatul de administrator si asociat numit prin actul constitutiv.

Buna ziua.
Pe data de 1.11.2018 am infiintat o firma la care sunt administrator si asociat eu si mama prietenului meu. Intre timp relatiile sau cam stricat pentru ca toate cheltuielile de infiintare ale firmei, fiscalizarea casei de marcat, aprovizionarea firmei si toate celelalte au fost suportate de mine. Vreau sa renunt la mandatul de administrator si la calitatea de asociat din aceasta firma ( nu stiu daca mama prietenului meu va fi de acord) desi prietenul meu nu este mentionat in actul constitutiv al firmei si practic nu are calitate, mama lui executa tot ceea ce el ii ordona. Pentru sediul social al firmei am facut un contract de comodat prin care, eu in calitate de comodanta, dau firmei Sc...., reprezentata tot prin mine, dau cu titlu gratiuit spatiul pe o perioada de 3 ani.
Vreau sa stiu care este procedura si etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a rupe legaturile juridice cu aceasta firma. Mentionez ca as vrea ( daca este posibil) sa imi recuperez “investitiile” si daca o data cu incetarea mandatului meu de administrator, inceteaza si contractul de comodat. Vreau sa nu mai am absolut nicio legatura cu firma si curand voi rupe si legaturile cu cei doi.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
AlexandraDaieanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexandraDaieanu , utilizator 17:18, 22 Noiembrie 2018
Retragerea unui asociat dintr-o societate comerciala este reglementata articolul 226 din Legea societatilor 31/1990.

Astfel, asociatul se poate retrage din societate:
-in cazurile prevazute in actul constitutiv;
-cu acordul tuturor celorlalti asociati;
-in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.

Prin urmare, mergeti la un avocat specializat si pe drept comercial pentru a stabili in concreto solutia optimă.
Multumesc pentru raspuns. Insa voiam sa fac totul “in liniste” ca sa spun asa. De o saptamana traiesc cu atacuri de panica si nu am mintea limpede din acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat + administrator din srl ioanagts ioanagts Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri in ceea ce priveste urmatoarea problema: suntem 3 asociati (cu parti sociale egale) intr-un srl, in care eu am si calitatea ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)
Iesire din srl noiklosa noiklosa Buna ziua, Am o intrebare din partea unui prieten - omul poseda 5% dintr0un SRL, altcineva fiind administrator. Prietenul acesta vrea sa iasa din SRL, deci ... (vezi toată discuția)