avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Poprire cont tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Poprire cont tva

X are cont curent si cont de tva la banca A. Daca un executor judecatoresc cere poprirea conturilor lui X, banca va popri ambele conturi, adica si pe cel de tva?
Cine/pentru ce tipuri de datorii poate popri contul de tva? Ce inseamna "titluri executorii, potrivit legii, pt tva aferenta unor achizitii/de bunuri si servicii"? Poate si un executor judecatoresc sa popreasca contul de tva sau doar fiscul? Contul tva poate fi poprit doar pt tva sau si pt alte datorii catre stat?
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 17:10, 22 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest moment un executor judecatoresc NU poate sa popreasca contul de tva. In Ordonanta nr. 23 din 30.08.2017 la articolul 9 scrie cand se debiteaza contul de tva. Iar la art 9 litera l ) spune ca se poate debita prin alte sume stabilite prin ordin al presedintelui ANAF. Numai ca ordinul presedintelui ANAF nu a aparut pana in acest moment. Deocamdata exista doar un proiect de ordin, care fiind proiect este egal cu zero in prezent. Ce va fi maine nu stim.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Radu Varciu, Consultant fiscal
Ca sa ma asigur ca am inteles corect: acest cont poate fi poprit doar pt tva nu si pt alte sume datorate statului?
Ce inseamna "precum si in baza altor titluri executorii, potrivit legii, pt tva aferenta unor achizitii de bunuri/servicii"? Care sunt aceste titluri? De la cine vin, de la anaf?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.In PREZENT din acest cont se poate achita doar tva .
2.Ce inseamna "precum si in baza altor titluri executorii, potrivit legii, pt tva aferenta unor achizitii de bunuri/servicii"? Care sunt aceste titluri? De la cine vin, de la anaf?
Deci, contul de tva se poate debita doar conform Ordonantei nr. 23 din 30.08.2017 articolul 9.Nu stiu de unde ati luat exprimarea de mai sus. In Ordonanta 23/30.08.2017, art.9 nu scrie asa ceva. Probabil ca ati luat-o dintr-un proiect de ordin, proiect care, repet, este egal cu zero in clipa de fata.
Art 16 oug 23 vorbeste de poprirea contului de tva. De acolo am luat. Pe de alta parte, daca exista poprire de la exec judecatoresc pe contul curent, pot fi facute plati de tva catre furnizori din contul de tva?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 16 este in concordanta (logica) cu art.9. Dau exemplu: firma A achizitioneaza marfa de la un furnizor B cu plata la 30 zile. A nu achita marfa (1.000 lei+190 lei tva ). Se ajunge la executare silita. Executorul judecatoresc ia suma fara tva (1.000 lei ) din contul de baza al firmei A , iar tva aferent (190 lei) din contul de tva.

Alte discuții în legătură

Cont tva Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu SC B detine un cont de TVA la banca X. Executorul Y trimite adresa de infiintare poprire la banca. Banca nu vireaza sume din contul de TVA catre exec jud. ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu administratie financiara adimct2007 adimct2007 In urma primirii unei adrese de infiintare a popririi, insotita de titlu executoriu, de la DGFP sau Primarie - serviciul taxe si impozite, angajatorul poate ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)