avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cont TVA
Discuție deschisă în Executare silită

cont TVA

SC B detine un cont de TVA la banca X. Executorul Y trimite adresa de infiintare poprire la banca. Banca nu vireaza sume din contul de TVA catre exec jud.
Ulterior, SC B vrea sa faca plati din contul de TVA catre un partener de afaceri (platile reprezentand TVA datorate de SC B partenerului....).
Avand in vedere natura/destinatia contului de TVA coroborat cu faptul ca exista si o poprire a unui executor judecatoresc, sumele din contul de TVA pot fi folosite de SC B pentru plata TVA catre partenerul contractual?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:13, 23 Noiembrie 2018
Nu mai exista SC din 2012, ci doar S. In fine, nu conteaza. Revenind la problema dvs.: Si TVA-ul la ce baza il calculati si il platiti? Ati prins ideea, nu se poate plati numai TVA sau numai baza. Deci, daca contul pentru baza este blocat, nu puteti utiliza nici contul de TVA.
(intrebarea aceasta ar fi fost mai potrivita in sectiunea de contabilitate, zic si eu)
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
trandafir2, moderator
Contul de TVA poate fi poprit si de un executor judecatoresc daca, sa zicem, creditorul A are o hotarare pt o creanta compusa din principal + TVA? sau acest cont poate fi poprit doar de organelle fiscal? Art. 16 din OG 23 - "Contul de TVA poate fi executat silit numai pentru plata TVA datorate bugetului de stat, precum şi în baza unor titluri executorii, potrivit legii, pentru TVA aferentă unor achiziţii de bunuri şi/sau servicii." Sintagma "titluri executorii" se refera la orice titlu executoriu sau doar la cele emise de organelle fiscal?
txs
Ce inseamna „txs”? (taxare suplimentara, texas sau ce anume?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont tva de catre banca Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Societatea B detine un cont de TVA la banca X. Executorul Y trimite adresa de infiintare poprire la banca. Banca nu vireaza sume din contul de TVA catre exec ... (vezi toată discuția)
Poprire cont tva Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X are cont curent si cont de tva la banca A. Daca un executor judecatoresc cere poprirea conturilor lui X, banca va popri ambele conturi, adica si pe cel de ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)