avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa speciala de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa speciala de prima inmatriculare

Buna ziua!
As dori sa stiu cum poate mama intra in posesia taxei speciale de prima inmatriculare, taxa care se ramburseaza printr-o directiva europeana din 2017.
Tata a cumparat un logan in 2007, care a fost vandut in 2013. Tata a decedat in 2016, cu un an inaintea acestei directive. Cei de la finante ii cer mamei succesiune pentru a intra in posesia taxei, dar aceasta taxa nu este un bun dobandit in timpul casatoriei, e o taxa, plus ca succesiunea costa mai mult decat taxa.
Mama are adeverinta de la primarie pe numele ei si al tatei ca nu figureaza in evidenta cu bunuri mobiliare si imobiliare impozabile, are certificatul de casatorie si certificatul de deces al tatei.

Cel mai recent răspuns: meloddy , utilizator 00:01, 25 Noiembrie 2018
nu stie nimeni daca chestia cu succesiunea e o inventie a functionarilor de la finante? as vrea sa stiu si eu care e legea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa timbru mediu Carmina2 Carmina2 Buna-ziua.In anul 2016 am pus in aplicatie O sentinta judecatoreasca ramasa definitiva privind restituirea taxei de poluare pentru un autoturism.De la Directia ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina prin 2008 - 2009 - recuperare taxa dinumarin dinumarin Buna ziua, am cumparat o masina prin 2008 2009 am platit taxa vreo 3000euro ce documente imi trebuiesc sa imi pot recupera bani ..faza este ca nu cred ca mai ... (vezi toată discuția)