avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil cu Enel - neplata facturi - parat decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil cu Enel - neplata facturi - parat decedat

Tatal meu a fost dat in judecata de catre Enel pentru neplata unor facturi in decurs de aproximativ 5 ani, la o proprietate lasata in paragina undeva in mediul rural. Tata a decedat anul trecut, iar dosarul in instanta a fost inaintat in octombrie 2018 fara a se face verificari cu privire la situatia paratului. Am comunicat Enel faptul ca acesta este decedat, dar nu am primit niciun feedback pana in prezent. As dori sa stiu cam ce asteptari as putea avea cu privire la aceasta situatie, din punct de vedere juridic. Este posibil ca Enel sa solicite recuperarea debitului de la mostenitor?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:10, 23 Noiembrie 2018
Apararile le faceti in instanta nu la Enel.Probabil isi vor modifica actiunea sau formula alta chemand in judecata mostenitorii,daca bineinteles a fost dezbatuta succesiunea defunctului.
Buna seara,
Transmiteti la instanta o copie de pe certificatul de deces fara alte date.
Multumesc!
Multumesc!
Moștenitorul va fi obligat la plata dupa ce va fi introdus în proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar restantier decedat victorina victorina Buna seara! sper sa ma lamuriti si pe mine...intr-un proces cu asoc de proprietari pentru neplata datoriei la intretinere...asoc de proprietari a dat in ... (vezi toată discuția)
Un caz de succesiune dragos79 dragos79 Buna seara. Va cer si eu sfatul intr-un caz mai ciudat. Avem un imobil: - 50% din el se afla in proprietatea persoanei A. - 50% -proprietarul X decedat, ... (vezi toată discuția)
Deces parat - introducere in cauza a mostenitorilor Laurys Laurys Buna ziua, Dupa introducerea cererii de chemare in judecata am aflat ca paratul a decedat iar instanta ne pune in vedere sa indicam datele de identificare a ... (vezi toată discuția)