avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
o declaratie de renuntare la mostenire data intr-un consulat din afara tarii, dar cu continut gresit, poate fi inlocuita de alta declaratie data in fata unui notar din tara?
Cel mai recent răspuns: lucutza55 , utilizator 16:22, 24 Noiembrie 2018
In principiu, da. Dar ce inseamna continut gresit?
continut gresit: renunt la mostenire
dar pentru ca renuntarea se face dupa termenul legal de un an, trebuia "am renuntat" la mostenire
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E chestia de formulare.
Importante sunt efectele juridice.
Iar efectele juridice sunt la fel. Persoana este străină de moștenire.
multumesc pentru raspuns. problema mea este ca notarul meu nu vede asa lucrurile si nici nu imi da dosarul. am constatat ca foarte greu se primeste un dosar de la un alt notariat. am gasit totusi unul care mi-a dat un formular care trebuie completat mai intai de notarul care renunta la dosar cu motivul renuntarii. notarul meu sustine ca procedura este inversa, intai cel care primeste apoi cel care renunta. ma plimb cu hartia si nu reusesc sa fac mai nimic.cum sa fac sa ies din paienjenisul asta.

Nu aveti ce face decât să așteptați.
Transferul dosarului se face prin intermediul Camerei Notarilor Publici, cu aprobarea președintelui.

Alte discuții în legătură

Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Refuzul autentificarii declaratiei de renuntare la mostenire de catre notar CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Notarii refuza autentificarea declaratiei de renuntare la mostenire a unei persoane pe motiv ca nu are dovada ca este mostenitor. Stie cineva un notar care ... (vezi toată discuția)