avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA Vanzari de terenuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA Vanzari de terenuri

Daca o persoana fizica depaseste plafonul de 88.500 euro din vanzare de terenuri construibile intr-un an calendaristic, trebuie sa plateasca TVA de 19% pentru valoarea care depaseste plafonul respectiv sau pentru intreaga cifra de afaceri realizata in anul respectiv? Mentionez ca acest teren nu a fost achiziţionat în vederea revânzării.
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 20:50, 23 Noiembrie 2018
1.Sa presupunem ca persoana fizica depaseste plafonul in mai 2018. Incepand 1 iulie 2018 devine platitor de tva si plateste tva doar pentru vanzarile realizate dupa 1 iulie 2018.
2. Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin afirmatia: " Mentionez ca acest teren nu a fost achiziţionat în vederea revânzării.".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)
Tva tranzactii imobiliare marcian.smoleanu marcian.smoleanu In cazul in care o persoana fizica achizitioneaza 90 loturi terenuri a cate 500 metri extravilan, iar ulterior le vinde cu 5000 euro/lot, deci aproximativ ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica, vand teren intravilan construibil - platesc tva? tlc tlc Salut, Am doua loturi de teren intravilan in Popesti Leordeni pe care as vrea sa le vand. Terenurile au fost achizitionate in 2004, iar in contractul de v/c ... (vezi toată discuția)