avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce pot face daca un vecin nu imi da acceptul pt ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce pot face daca un vecin nu imi da acceptul pt infiintarea unui cabinet medical?

doresc sa deschid un cabinet medical la parterul unui bloc. apartamentul in care doresc sa deschid acest cabinet este situat intr-un imobil cu mai multe apartamente. perete in perete cu apartamentul meu se afla un alt apartament, iar proprietarii au inchiriat/deschis un cabinet medical cu aceeasi specialitate. am infiintat societatea cu sediul social la adresa la care doresc sa deschid cabinetul, am obtinut avizele necesare pt obtinerea - adeverinta de constructie, dar intampin probleme la colegiul medicilor pentru ca vecinul nu mi-a semnat acordul vecinului direct. noi am obtinut acordul celorlalti vecini, inclusiv acordul asociatiei de locatari. in atributiile colegiului medicilor scrie ca un cabinet medical va obtine avizarea Colegiului medicilor din punct de vedere a pregatirii profesionale a medicilor care vor lucra in cabinet, din punct de vedere a dotarii cabinetului si din punct de vedere a conditiilor igienico sanitare. MA PUTETI AJUTA CU UN SFAT IN ACEST CAZ?
Cel mai recent răspuns: dogarisimo , utilizator 20:20, 8 Februarie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
daca ai intrarea din strada, intradevar este nevoie de autorizatei de constructie si gata, daca ai intrarea prin scara blocului, vei avea nevoie de acordul vecinilor de palier, si daca isi dau acordul 3 locatari si unul nu, atunci el se supune majoritatii, deci.......nu-i bai.
personal, as merge in instanta pe "abuz de drept" si as cere si despagubiri, asta daca aveti timp.

p.s. nu am inteles prea bine ce vecin nu va da acordul: o persoana fizica sau cabinetul medical in cauza?
cred ca solutia este o actiune pe obligatia de a face
faptul ca aveti acordul asociatiei de locatari este suficient, trebuie doar sa mergeti la colegiul medicilor sa depuneti cererea facuta de dvs catre asociatia de locatari prin care cereti acordul pt deschiderea cabinetului iar presedintele asociatiei sa-i de-a numar de inregistrare si sa o semneze.
cei de la colegiu nu stiu cati vecini aveti si in fond pentru scara, blocul respectiv decide comitetul asociatiei de locatari si nu el(vecinul)
eventula un proces verbal al comitetului al asociatiei prin care se decide aprobarea deschiderii cabinetului...dar cred ca ar fi mai complicat.
cel mai simplu cu cererea semnata si inregistrata.

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Modificarea peretilor exteriori ai blocului gabikov gabikov La parterul unui condominium, un proprietar a avut inchiriat apartamentul unui cabinet medical. La momentul inchirierii, chiriasul a obtinut de la toti ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie locuinta mihailefter mihailefter Buna ziua! Am obtinut de curand toate autorizatiile pentru infiintarea unui cabinet medical, urmatorul pas fiind schimbarea destinatiei din locuinta in ... (vezi toată discuția)