avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vecini-societate comerciala cu zgomot
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vecini-societate comerciala cu zgomot

Locuim in casa particulara, langa noi intr-o cladire care nu este izolat fonic, au deschis o sala de antrenament,
Intrebarea mea este, daca in cazul nostru e valabil Ordinul Nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
ART. 5 (1)" Unităţile cu capacitate mică de producţie, comerciale şi de prestări servicii, precum spălătorii auto, ateliere mecanice, tinichigerii, ateliere de tâmplărie etc., care pot crea riscuri pentru sănătate sau disconfort pentru populaţie prin producerea de zgomot, vibraţii, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplasează în clădiri separate, la distanţă de minimum 15 m de ferestrele locuinţelor. Distanţa se măsoară între faţada locuinţei şi perimetrul unităţii, reprezentând limita suprafeţei unităţii respective. Pentru unităţile sus-menţionate se asigură mijloacele adecvate de limitare a nocivităţilor, astfel încât să se încadreze în normele din standardele în vigoare. "
Am depus sesizare la primarie, dar ei au spus ca avizul de functionare a salilor de fittnes si de antrenament nu intra in competenta lor, ei dau aviz numai pentru baruri, restaurante.

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dan15082018 , utilizator 14:24, 26 Noiembrie 2018
Autorizatia de ctie. se emite de catre primarie.
Cladirea neizolata fonic produce disconfort vecinilor datorita zgomotului si/ sau vibratiilor. Puteti sesiza Directia judeteana de sanatate publica in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Depuneti sesizare scrisa la primarie, cu nr. de inregistrare/ data.
Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 privind petitiile puteti deschide actiune in instanta de contencios administrativ conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004.
Sesizare la primarie am depus, si am primit raspunsul ca nu intra in competenta lor emiterea autorizatiei de functionare in cazul salilor de antrenament.
Va multumesc pentru raspuns.
Am scris autorizatie de ctie. nu autorizatie de functionare.
Sala nu se putea construi legal fara autorizatie de ctie. In proiectul salii care se depune la primarie pentru autorizatie de ctie. si aviz de urbanism, trebuia sa existe avizul vecinilor si documentatie tehnica pentru antifonarea incintei.
Puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva primariei daca nu ia nicio masura.
In cladire candva functiona brutarie si proprietarii au dat in chirie, asa a deschis cineva sala de antrenament.
Schimbarea destinatiei se putea face legal in baza unui proiect si cu autorizatie de ctie. plus avizul vecinilor.

Alte discuții în legătură

Vecini-societate comerciala cu zgomot dan15082018 dan15082018 Buna ziua, Am mai scris pe forum in legatura cu vecinii nostrii,care au deschis o sala de antrenament in cladirea invecinata (fara acordul nostru iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem probleme cu zgomotele,zarva creata de o cofetărie ... 7890 7890 Buna ziua, Avem probleme cu zgomotele,zarva creata de o cofetărie + laborator situate la parterul blocului(malaxor f.vechi zgomotos, dimineți încă de ... (vezi toată discuția)
La ce institutie ma pot adresa pt a reclama zgomote la sala fitnes? pref0022 pref0022 Buna ziua. Referitor la sala de fitnes, as avea o problema si anume: sala de fitnes se afla la parterul blocului, din cate stiu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)