avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vecini-societate comerciala cu zgomot
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vecini-societate comerciala cu zgomot

Buna ziua,

Am mai scris pe forum in legatura cu vecinii nostrii,care au deschis o sala de antrenament in cladirea invecinata (fara acordul nostru iar distanta dintre cladire si ferestrele casei noastre este mai mica decat 15 m) si am primit raspuns de la domnul Popa Gheorghe,sa depun sesizare in scris la DSP, ceea ce am si facut.
La data de 07.12.2018 am primit de la DSP urmatorul raspuns:
"In urma controlului efectuat au fost prescrise masuri de rezolvare imediate si cu termene stabilite, in vederea respectarii prevederilor Ord.M.S.nr.1030/2009 si Ord.M.S.119/2014".
Ei se refera la Ord. pe baza carora de fapt nici nu puteau sa elibereze acum doi ani autorizatia sanitara.
Problema mea este ca nimic nu s-a rezolvat, noi la fel simtim vibratiile si auzim zgomotul produs datorita antrenamentelor efectuate.
Azi am sunat la DSP sa-mi explice ,ce inteleg ei sub "masuri de rezolvare imediate si cu termene stabilite ",dar au raspuns,ca nu au voie sa-mi dea informatii.
Va rog sa-mi spuneti, ce pot sa fac mai departe?
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:40, 18 Decembrie 2018
Buna ziua!
Consider ca tot ce trebuie sa faceti dvs este sa luati masurile necesare pentru a nu mai intampina neplaceri cauzate de deschiderea acelei sali de antrenamente si nu va intereseaza in mod special autorizatiile lor de functionare.
In acest caz, ati putea face sesizare la politie pentru ceea ce va deranjeaza (ex; daca muzica este prea tare, puteti face sesizare la politie pentru tulburarea ordinii si linistii publice.
Trebuia sa continuati discutia la cea deschisa initial.
Solicitati lamuriri scrise, cu nr. de inregistrare/ data la DJSP asupra celor mentionate in adresa pe care ati primit-o la sesizarea initiala. Posibil ca termenele stabilite pentru incadrarea in prevederile actului normativ sa nu fi fost depasite. O masura gen - antifonare pereti nu poate fi realizata instantaneu/ imediat, ci intr-un termen rezonabil.
Daca nu au primit interdictie de functionare pana la realizarea masurilor stabilite cu termen, nu sunt obligati sa inchida sala de fitness.
Va multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg, de ce nu trebuie sa ia in considerare distanta dintre perimetrul cladirii si ferestrele casei noastre, care este mult mai mica decat 15m precizat in Ord.119/2014? Acest Ord. de ce nu este valabil pentru toata lumea?
Va trebui sa cereti lamuriri la DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
La obtinerea autorizatiei de constructie/ autorizatiei sanitare era nevoie de avizul vecinilor din perimetru. L-ati dat ?
Nu am dat.

Alte discuții în legătură

Vecini-societate comerciala cu zgomot dan15082018 dan15082018 Locuim in casa particulara, langa noi intr-o cladire care nu este izolat fonic, au deschis o sala de antrenament, Intrebarea mea este, daca in cazul nostru ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor la autorizare punct de lucru dan15082018 dan15082018 Buna ziua. Locuim intr-o casa particulara.Langa noi se afla o cladire pe care a inchiriat cineva si a deschis o sala de antrenament crossfit. Cladirea se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua situatia mea este urmatoarea: la mica distanta de casa ... Liliana0811 Liliana0811 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: la mica distanta de casa mea s-a construit cladirea unui restaurant fara sa ne ceara acordul (suntem vecinii cei mai ... (vezi toată discuția)