Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Demisia este un act unilateral al angajatului. Nu, nu ii poate solicita demisia.
Se poate desface contractul individual de munca pe cale disciplinară, însă pentru aceasta este nevoie de parcurgerea unei proceduri stabilite de lege și îndeplinirea anumitor condiții. Apelați la sfatul unui avocat!
mai exista si varianta evaluarii activitatii sale...si se poate constata mai usor daca sarcinile sale de serviciu, comportamentul, etc. sunt corespumnzatoare...eu zic ca aceasta evaluare trebuie sa existe langa celelalte acte privind desfacerea CIM.
Cerere demisie
Cdani71
Mi s-a cerut să fac cerere de demisie deoarece am spus că intru in medical si mi s-a spus că nu se accepta si am primit mesaj ca daca nu vin la muncă să ... (vezi toată discuția)