avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În ce condiții poate da afară angajatorul un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În ce condiții poate da afară angajatorul un angajat de care nu este mulțumit?

In ce condiții poate da afara un angajator,un angajat de care nu este multumit?Ii poate cere demisia?
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 05:07, 26 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.

Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia este un act unilateral al angajatului. Nu, nu ii poate solicita demisia.
Se poate desface contractul individual de munca pe cale disciplinară, însă pentru aceasta este nevoie de parcurgerea unei proceduri stabilite de lege și îndeplinirea anumitor condiții. Apelați la sfatul unui avocat!
In ce sens nu este multumit? Detaliati acest aspect.
Desființează postul său. Temeiul legal pentru aceasta procedura este inscris in art.65 din Codul Muncii.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
GermanAlex, utilizator
mai exista si varianta evaluarii activitatii sale...si se poate constata mai usor daca sarcinile sale de serviciu, comportamentul, etc. sunt corespumnzatoare...eu zic ca aceasta evaluare trebuie sa existe langa celelalte acte privind desfacerea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere demisie Cdani71 Cdani71 Mi s-a cerut să fac cerere de demisie deoarece am spus că intru in medical si mi s-a spus că nu se accepta si am primit mesaj ca daca nu vin la muncă să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, angajatorul meu ma forteaza sa imi dau demisia, am ... popescuuu popescuuu Buna ziua, angajatorul meu ma forteaza sa imi dau demisia, am asta in scris, cand imi solicita. am sunat la ITM Alba, acolo este sediul social, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca roxana41 roxana41 Bună seara, de ceva timp sunt intr-un conflict cu managerul la locul de munca. Pe scurt tine in brate un alt angajat care nu respecta sarcinile si ... (vezi toată discuția)