avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere

Buna ziua!Am trei copiii minori care stau cu mine,specific că am plecat de acasă cu doar ce am avut pe noi și în acest moment stăm cu chirie,soțul nu a platit nimic până în acest moment decât a lăsat copiiilor ,220 de lei în 3 luni de zile,nu a mai venit și nici nu sa mai interesat de ei de o luna de zile,el și-a refăcut viața cu alta femeie și nu mai are nici un interes fata de copiii.Specific domiciliul copiiilor vreau să rămână la mine deoarece copiii cu mine vor sa ramana și bineînțeles eu vreau copiii cu mine.Intrebarea mea este:cum îl pot obliga sa plătească pensia de întreținere a copiiilor, specific că el în momentul de fata nu lucrează în termeni legali la societate și nu are contră de munca,eu stiind unde lucrează.
Cel mai recent răspuns: Ionuț Olteanu , Avocat 09:46, 25 Noiembrie 2018
Puteți solicita instantei divorțul, stabilirea domiciliului minorilor la domiciliul dumneavoastră, exercitarea autorității părintești in comun sau exclusiv, după caz, și obligarea tatălui la plata unei pensii de întreținere pentru fiecare minor. Daca nu faceți dovada că acesta realizează venituri, pensia de întreținere va fi raportată la venitul minim pe economie. Succes!
Cu consideratie,
Av Olteanu Ionuț

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Liliana2613 Liliana2613 Bunza ziua! As dori sa stiuce sanse am la custodia exclusiva a copilului de 2ani dintr.o relatie de concubinaj in care tatal nu si.a aratat grija fata de ... (vezi toată discuția)
Concubinul meu este foarte violent cu mine și cu copiii. ce pot face ca să nu se mai apropia de noi? annamaria2422 annamaria2422 Buna ziua. Ce pot face legal pt a nu se mai apropia de mine, si pentru ca vreau sa plec din ap unde amândoi stăm, vreau sa iau copiii si sa ma mut singura, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara floricamaria floricamaria daca la divort cer pensie alimentara, pot cere si interdictia sotului de a vizita copilul pe motiv ca nu il intereseaza copilul ; stam separati de cand eram ... (vezi toată discuția)