avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca la divort cer pensie alimentara, pot cere si interdictia sotului de a vizita copilul pe motiv ca nu il intereseaza copilul ; stam separati de cand eram insarcinata in 3 saptamani si nu s-a interesat deloc de cum decurge sarcina si nici nu a vazut copilul de cand s-a nascut
De obicei tatal copilului solicita drept de vizita pentru minor , iar dumneavoastra puteti cere limitarea acestui drept de vizitare a minorului , din cauza motivelor pe care le aveti .

Nu puteti interzice celuilalt parinte sa intretina relatii cu minorul , decat daca este decazut din drepturile parintesti .
Nu/i puteti restrictiona accesul la copil,ca tata legitim are si el niste drepturi.......dar il puteti acuza de abandon de familie.......infractiune conform codului penal,pedepsita cu inchisoare.
B-) Speta dvs este f. interesanta
tatal va plati pensia alimentara copilului, dar dvs vreti sa cereti instantei interdictia sotului de a vizita copilul pe motiv ca nu il intereseaza copilul, din pacate pt dvs este un nonsens ce doriti sa cereti instantei. Cum afirmau si colegii de mai sus: daca este decazut din drepturile parintesti , atunci situatia ia cu totul alta forma, dar daca el va plati pensia alimentara, isi asuma clar obligatiile si drepturile nu ii puteti cere asa peste noapte interzicerea de a mai vedea copilul. Poate atunci cand fostului sot ii va fi dor de copil si ii va veni si maturitatea necesara ,,la cap,, probabil ca va dori sa vada copilul.

Numai bine,
daca la divort cer pensie alimentara, pot cere si interdictia sotului de a vizita copilul pe motiv ca nu il intereseaza copilul ; stam separati de cand eram insarcinata in 3 saptamani si nu s-a interesat deloc de cum decurge sarcina si nici nu a vazut copilul de cand s-a nascut


Pretentiile dumneavoastra pot fi exprimate in fata instantei de judecata , insa , nu si incuviintate.Chiar fara a manifesta un interes fata de acest copil in trecut , si pana in momentul de fata , daca doreste sa pastreze legatura cu acesta , instanta de judecata nu va ingradi acest drept , in consideratie interesului superior al copilului.(ratiunea este aceea ca o familie "intregita " in acest mod ofera un confort copilului)
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caderea tatalui din drepturile parintesti roxiana88 roxiana88 buna ziua, am un copil de 4 luni si nu sunt casatorita cu forme legale cu cu tatal copilului dar copilul poarta numele tatalui.am fost angajata deci primesc ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)
Ce as putea sa fac? andra_30_tm andra_30_tm Buna, Sunt divortata de 12 ani ,si am un baiat de 13 ani ,si asi dorii sa il trec pe numele meu de fata. Tatal baiatului nu imi plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)