Stima! STAREA DE FAPT:in contractul unui împrumut ipotecar-conditii particulare este stipulata o dobândă care este compusa din indicele euribor la 3 luni+marja fixă a băncii de 2,75 Pb. (Puncte de baza).In alte contracte de împrumut ipotecar la aceeași bancă sau alte bănci este trecut euribor la 3 luni +x,y PP.(puncte procentuale).La sesizarea mea in scris către banca de recalculare a dobânzii după marja înscrisă în contract(adică 2,75 Pb. ținând cont de faptul că 1 punct procentual are 100 puncte de baza)aceasta a răspuns că este o eroare materială și contractul decurge în continuare după calcularea cu puncte procentuale. Acest lucru sa întâmplat în anul 2015. Nici pina la data actuala banca nu a modificat printr-un înscris această eroare materială. INTREBARE nr.1:cum,cînd si daca se poate și de către cine se îndreaptă eroarea materială? INTREBARE nr.2:se poate acționa banca in instanță pt.nerespectarea clauzelor contractuale?acum sau la sfârșitul creditului? INTREBARE nr.3:procesul se încadrează la protecția consumatorului?deoarece banca in contract a-mi impune deschiderea unui proces doar la sediul profesionistului.
In principiu, vă puteți adresa instantei. O astfel de discuție este foarte complexă și nu poate fi clarificată pe un astfel de forum. In primul rand trebuie studiat cu atenție contractul pentru a putea avea un răspuns la aceste întrebări. Sfatul meu este să apelați la un avocat care sa studieze contractul și să vă sfătuiesca cu privire la calea de urmat.
Oug 50/2010
adytz_1979
Buna ziua,
Am nevoie de ajutor,deoarece mai sunt vreo doua zile pana la data limita si nu vreau sa le dau satisfactie celor de la Alpha,semnand actul ... (vezi toată discuția)