Buna seara.Sunt disperata:va rog ajutati-ma!!!!Va implor!!Aceasta este mare mea problema:locuiesc in Galati,am 38 de ani !Am un frate de 40de ani care locuieste in Geneva si are dubla cetatenie.In urma decesului parintilor nostrii am mostenit o casa de 120.000euros.Fratele meu m-a chemat in instanta pt partaj succesoral si dupa proces,el a ramas singurul proprietar pt a vinde casa si a-mi dat jumatate din suma:60.000euros reprezentand sulta.Acum 2saptamani casa a fost vanduta la 115.000euros si nici pana in ziua de azi nu am primit banii nici macar un mic avans...L-am cautat de nenumarate ori si mi-a spus ca nu-mi poate da ceva,pt ca a avut probleme si multe datorii,il inteleg dar este si dreptul meu....si dupa cum se arata situatia nu cred sa-mi mai dea ceva!!!ce-i de facut?multumesc orice sfat este bine venit
Cand a avut loc actiunea de partaj?
Daca fratele nu doreste sa va plateasca sulta aferenta dvs, aveti posibilitatea sa investiti hotararea cu formula executorie sa sa treceti la executarea silita a acestei hotarari.
Dupa ce actiunea de partaj devine definitiva, o investiti cu formula executorie, apoi mergeti la un executor judecatoresc. Astfel veti obtine suma care va revine in urma partajului, stabilita de instanta ca sulta pentru dvs.
Este vorba despre incheierea transactiei??Cand el a ramas singurul proprietar??Sentinta a fost data in luna mai,pe 5 mai.....puteti va rog sa-mi explicati in termeni mai simpli..nu inteleg prea bine va multumesc
Ceea ce nu inteleg eu este cum a putut intabula fratele dvs imobilul la cartea funciara integral pe numele lui! In mod cert a folosit acea hotarare judecatoreasca de partaj! Iar daca a folosit-o , atunci de ce nu a aparut in extrasul de autentificare in partea a treia sulta de 60.000 euro in favoarea dvs ??!!!
Sfatul meu este sa mergeti la biroul de carte funciara si la notarul care a efectuat acea tranzactie fiindca lucrurile sunt la limita penalului, asta ca sa nu ma antepronunt! In mod cert fratele dvs nu putea sa vanda acel imobil decat daca se radia sulta din cartea funciara! Iar daca nu a fost notata atunci este scaparea celor de la cartea funciara si vina le apartine in intregime!B-)
Execitare silita
LIVIA38
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat , vreau sa stiu daca mai pot face ceva sa imi salvez acasa pentru cei doi copii.In urma unui partaj a ramas sa platesc o ... (vezi toată discuția)