avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Despre dividende sau profit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Despre dividende sau profit

Buna seara,
Dacă am deschis un srl in 2018, nu sunt plătitor de Tva, nu am angajati pot face ce vreau eu cu profitul sau sunt anumite situați cand pot retrage banii din contul firmei?
Dacă da care afi aceste perioade?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Asvreasaaflu , utilizator 21:09, 25 Noiembrie 2018
La inceputul anului viitor pana la finalul lunii mai veti depune bilantul contabil pe anul precedent intocmit si semnat de catre un contabil autorizat si dupa aceea veti putea scoate ca dividende intregul profit al firmei care va fi trecut in acel bilant. Odata cu plata dividendelor, pana pe 25 a luni urmatoare veti plati la stat si impozitul pe venitul din dividende de 5%.
La adunarea generala a asocitului unic care va aproba bilantul de la anul va fi si un punct de hotarare de repartizare profit ca dividende.
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende mihaela nedelea mihaela nedelea Un SRL are profit nerepartizat din anii trecuti. Se pot repartiza dividende in cursul anului 2018 ? Cum se procedeaza cu plata impozitului , ce declaratie ... (vezi toată discuția)
Dividende - distribuite doar o data pe an? Alin Ionescu Popescu Alin Ionescu Popescu Buna ziua, Am o intrebare legata de distribuirea dividentelor: se poate scoate suma de pana la 24.960 lei (cu un impozit de 5%) o singura data pe an? Sau ... (vezi toată discuția)
Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)