avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Repartizare dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Repartizare dividende

Un SRL are profit nerepartizat din anii trecuti. Se pot repartiza dividende in cursul anului 2018 ? Cum se procedeaza cu plata impozitului , ce declaratie trebuie depusa si care este termenul pentru ambele daca de ex.AGA hotaraste plata dividendelor in luna august 2018 ?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: mihaela nedelea , utilizator 11:32, 7 August 2018
Veti aproba in adunarea generala a asociatilor din srl repartizarea intregului profit provenit din anii precedenti si care ramasese nerepartizat. Plata catre asociati o faceti cand puteti dupa aceea iar declararea si plata la stat a impozitului pe dividende o veti face in d100 pana pe 25 a lunii urmatoare platii catre asociati. Anul urmaor depuneti si d205 cu venitul sub forma de dividende platiti persoanelor si cu impozitul pe dividende platit la stat.
Multumesc pentru precizari dar ar mai fi o problema. Asociatii vor sa mai pastreze o parte din profitul nerepartizat pentru eventuale investitii sau pierderi ulterioare. Este obligatoriu sa fie repartizat tot profitul din anii precedenti ?
Multumesc inca o data cu respect
Nu este obligatoriu sa repartizati tot profitul restant, odata. Treceti acolo cat doriti.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
george-neagu, moderator
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit nerepartizat pitirut pitirut Ma poate ajuta cineva cu o informatie?Exista un termen legal referitor la soldul cont.117? mai exact , cit poate sta acolo profitul nerepartizat din anii ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila microintreprindere simina_anca simina_anca Pana in 2009 societatea a fost platitoate de impozit microintreprindere, in 2010 platitoare de impozit pe profit, in 2011 din nou microintreprindere. In 2009 ... (vezi toată discuția)
Dividende aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Am nevoie urgent de un raspuns pentru urmatoarea problema: Cand s-a aprobat situatiile financiare aferente anului 2014 profitul realizat a ... (vezi toată discuția)