avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividende

Buna ziua,

Am nevoie urgent de un raspuns pentru urmatoarea problema:

Cand s-a aprobat situatiile financiare aferente anului 2014 profitul realizat a ramas nerepartizat. Acum asociatii doresc ca ia dividende din profitul realizat in anul 2012, 2013 si 2014.
Pot sa acord aceste dividende in cursul anului, in baza unei hotarari a adunari generale a sociatiilor care decid repartizarea profitului realizat in anii 2012, 2013 si 2014 pe dividende si sa le acord proportional cu aportul la capitalul social?
Incal legea daca fac asta acum? Trebuie sa astept incheierea exercitiului financiar 2015 si atunci sa repartizez profitul realizat in anii precedenti?

Astept raspunsul dumneavoastra!


Va multumesc,

O zi usoara!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:40, 19 August 2015
Da, corect. Le puteti repartiza in cursul anului 2015, iar pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in casa s-a facut plata, veti depune si d100 cu impozitul pe dividende si faceti si plata impozitului.
Da,puteti sa faceti acum o hotarare a adunarii generale a asociatilor,care decid repartizarea ca dividende a profitului net ramas nerepartizat din anii anteriori,cu retinerea si virarea impozitului pe dividende de 16 %,intocmirea declaratiei 100 pentru acest impozit pana la data de 25 a lunii urmatoare si a Declaratiei 205 pana la finele lunii februarie 2016. Suma neta se va acorda proportional cu aportul la capitalul social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)
Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende trifarm trifarm Repartizarea dividendelor din cont 117 -profit nerepartizat din anii anterior poate fi efectuata in cursul anului fara bilant intermediar? Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)