avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament făcut de un frate, fără soție sau copii, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament făcut de un frate, fără soție sau copii, uneia dintre surorile lui. Se mai dezbate succesiunea cu ceilalți frați?

Bună ziua, Fratele tatălui meu a decedat, neavând nici soție nici copii. Au rămas, ca posibili moștenitori, cei 4 frati ai defunctului, toți în viață. Una din surori are un testament prin care defunctul i-ar fi lăsat ei toate bunurile mobile și imobile. Testamentul este făcut în fața unui notar public. În această situație se mai face succesiunea? Ce documente trebuie să semneza ceialți frați?
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adydeac , utilizator 20:10, 27 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Se dezbate succesiunea dar singura mostenitoare este sora ca mostenitor testamentar.
Ceilalti frati nutrebuie sa semneze nimic.
Mostenitoarea testamentara sa mearga la notar sa dezbata succesiunea.
Totuși, sora care pretinde că are testamentul are împuternicire de la doi frați prin care aceștia declară că sunt e acord cu succsesiunea și că o împuternicesc pe aceasta să-i reprezinte pentru succesiune. Pe tatăl meu l-a chemat să meargă împreună la notar să semneze ”ceva”. Tatăl meu este în vârstă și nu înțelege termenii notariali iar mie îmi e teamă să nu încerce defapt să-l păcălească cumva...

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Se dezbate succesiunea dar singura mostenitoare este sora ca mostenitor testamentar.
Ceilalti frati nutrebuie sa semneze nimic.
Mostenitoarea testamentara sa mearga la notar sa dezbata succesiunea.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratii nu sunt mostenitori rezervatari.
Nu au ce sa semneze si nu au pentru ce sa se prezinte.
Probabil procura a fost facuta dintr-o eroare, sora nestiind ca in baza testamentului ii revine tot.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
... sau poate e bluf si nu are testament... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)