avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Locul in care se va face judecarea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Locul in care se va face judecarea

Am de recuperat contravaloarea unui autoturism cumparat care ulterior s-a dovedit a fi furat. Ma intereseaza unde pot depune actiunea in instanta, sau unde este mai bine sa caut avocat pentru aceasta. In judetul de domiciliu al celui de la care am cumparat autoturismul sau in judetul unde am eu resedinta?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:02, 29 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Instanta competenta este, potrivit art. 113 alin 3 C.Pr.Civ. cea a executarii contractului (in cazul dumneavoastra acolo unde ati stabilit sa va predea masina).
Acolo cautati si avocat.
Competența este alternativă!
Prin urmare, sunteți întrituit a alege între instanța de la locul executării (predarea mașinii) dând valență art 113, alin 1 punctul 3 Cod Procedură Civilă și instanța de la domiciliul pârâtului.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Deci sa inteleg ca in cazul in care contractul de vanzare cumparare e incheiat la Suceava, vanzatorul are domiciliul in Suceava, acolo ar trebui sa fie si actiunea in instanta? Avocatul ar fi bine sa fie tot de acolo? E cam peste mana, eu locuiesc in Sibiu, nu o sa am timp de umblat pe drumuri, aveti idee cam cat ar putea dura un asemenea proces?
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
loakvo, utilizator
Nu va poate nimeni spune cat dureaza un proces depinde de multe aspecte.Incercati sa gasiti un avocat din localitatea respectiva pt a evita costuri suplimentate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala ema1975 ema1975 Locuiesc in orasul X la data depunerii actiunii si apoi la scurt timp imi mut \"motivat\" domiciliul in orasul Y. Pot cere mutarea procesului in orasul ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala ContSters82010 ContSters82010 Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. In cazul efectuarii, din eroare, a unei plati nedatorate in contul unei societati din cluj, cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Instanta competentă danaa1 danaa1 Care este instanța civilă competentă să judece o acțiune impotriva ISJ (Inspectoratul de Poliție Județean) ? (vezi toată discuția)