avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despăgubire - daună totală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despăgubire - daună totală

Societatea de asigurări, va plăti suma de despăgubire - în cazul unei daune totale, cu TVA sau fără TVA, către societarea auto, ce va face înlocuirile de piese ?
Cu alte cuvinte, cât solicit, ca sumă de despăgubire ?
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 21:14, 26 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este vorba de o dauna totala cuantumul despagubirii va fi egala cu valoarea autoturismului la data producerii accidentului din care se scade valoarea partii neafectate (25% din valoarea autoturismului la data accidentului).
Valoarea autoturismului la data accidentului se determina de catre societatea de asigurare cu ajutorul unui program informatic avandu-se in vedere valoarea de nou a autoturismului (inclusiv valoarea echipamentelor optionale montate de producator), valoarea echipamrntelor montate de catre utilizatorul autoturismului, rulajul, starea de intretinere etc. Atentie la modul de stabilirea a despagubirii si, in mod special a valorii autoturismului la data accidentului.
ing. Ioan Ciobanu
Vă mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala Zarkoos Zarkoos Recent am facut parte dintr.un accident auto iar din fericire fiind nevinovat. Masina avariata este Audi a4 b6 din 2003,290 mii km,avant,1.9 motor. Cei de la ... (vezi toată discuția)
Euroins -o noua tzeapa ady88 ady88 Buna ziua! In data de 26.08.16 am fost instiintat ca suma ce-mi va fi acordata ca despagubire este de 2569,87 RON din care 1240 piesele, manopera 654 si ... (vezi toată discuția)
Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. ce sumă primesc la final? d3nys d3nys Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ... (vezi toată discuția)