Buna ziua
In urma cu doua saptamani, am fost lovit in plin intr-o intersectie de catre un sofer care n-a respectat semnul "cedeaza trecerea", fapt consemnat si in procesul verbal de la politie. Respectivul s-a ales cu permisul suspendat iar eu cu o "frumusete" de dauna totala si cu Rca-ul lui.
Avand asigurare Casco, am decis sa nu repar masina pe RCA (era la o firma de care nu auzisem) , gandindu-ma ca ai mei isi vor recupera banii prin regres de la RCA (habar n-aveam ca va fi declarata dauna totala la acel moment). Astazi am primit un mail de la firma de asigurari in care m-au anuntat ca au gasit cumparator pentru epava iar ei urmeaza sa-mi achite diferenta minus(!) valoarea unei daune anterioare de 1700 Euro (minus evident valoarea epavei dar asta o recuperez de la cumparator)
Nu inteleg de ce au scazut dauna anterioara cu toate ca ei isi recupereaza banii de la RCA-ul celui care m-a lovit, practic daca deschideam dosarul pe baza RCA-ului (teoretic) nu mi se mai scadeau acei 1700 E ci chiar erau luati in calcul la diminuarea coeficientului de uzura (a fost schimbate - reparate doua usi, o aripa, + revopsite, schimbata punte spate si multe altele, e o poveste lunga)...
Nu stiam de existenta acestei clauze in contract, la prima vedere iti scapa, este formulata dubios si introdusa "strategic" intr-un articol al carui titlu incepe cu : "Denuntarea Contractului de Asigurare [...] " (pe care evident nu-l citesti pentru ca la momentul incheierii asigurarii nu te intereseaza condiile de denuntare).
27.3. Daca dreptul la denuntare nu se exercita, asigurarea ramane in continuare in vigoare pentru o suma asigurata redusa cu valoarea indemnizatiei platite, cu exceptia cazului in care suma asigurata este reintregita, la solicitarea Asiguratului, prin plata unei prime suplimentare si emiterea unui act aditional
.
Nu era o problema pentru mine plata unei prime suplimentare, insa cand iti vand asigurarea au grija sa omita esentialul...
Nu mi s-a spus nimic despre diminuarea sumei asigurate acum, la acest accident, inainte de a incepe formalitatile, macar stiam ce cale sa aleg.
Acum ma vad si nevinovat, si cu masina ferfelita, si cu -1700 E + cheltuielile cu trasportul pe platforma + deviz la service... in fine :(
Intrebarea mea este ce pot sa fac, daca cei de la casco imi dau suma asigurata minus1700 E, pot sa ma indrept asupra RCA-ului sa recuperez diferenta? Sau cum trebuie sa procedez?