avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna prin regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna prin regres

cam acum un an masina (aproape noua) mi-a fost lovita in parcare. respectivul nu avea rca si am fost la firma de casco (la transilvania), iar cei de acolo mi-au spus ca nu este nici o problema, imi plateste devizul si este treaba lor sa-si recupereze banii de cel ce mi-a lovit masina. La inceputul anului mi-am lovit singur masina. Am dus-o la reparatie, de fapt si acum este la service, iar cei de la Grupama ( pentru ca i-au preluat pe cei de la Transilvania) spun ca o sa achite doar cam 75% din valoarea devizului pentru ca nu am platit reintregirea politei de asigurare. Eu cred ca polita a fost intreaga, tinand cont ca ei si-au recuperat banii, sau cel putin asa mi-au spus mie la momentul respectiv ca o sa-l dea pe respectivul in judecata sa-si recupereze banii si in acest caz ar tebui sa-mi achite toata valoarea devizului tinand cont de dauna prin regres. Este asa sau nu? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:27, 2 Martie 2010
Tin sa va atrag atentia ca prin repararea masinii pe CASCO, valoarea masinii scade cu valoarea daunei. Pt. cala urmatoarea dauna sa puteti beneficia de despagubire integrala, trebuia ca dupa prima reparatie sa reintregiti suma asigurata. E vorba de o suma mica in raport cu valoarea asigurata si care vi se putea returna dupa ce asiguratorul isi recupera integral prejudiciul. Eu cred ca vi s-a explicat acest lucru dar dv. ati nesocotit indicatiile inspectorului de la GROUPAMA.Nu uitati ca dv. ati fost despagubita prompt dupa prima dauna, folosindu-va de polita CASCO si in acest fel ati cosumat o parte din valoarea acestei polite si cand vi s-a cerut sa platiti reintregirea sumei asigurate trebuia sa o faceti. Cu parere de rau asiguratorul dv. a avut dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima suplimentara pentru reintregirea sumei asigurate vladionut vladionut cu respect. -problema sta in felul urmator:sunt asigurat Casco la firma ASIROM iar in lunie am avut deschis un dosar cu regres, asiguratorul urmand a-si ... (vezi toată discuția)
Dauna totala + casco = probleme driverx driverx Buna ziua In urma cu doua saptamani, am fost lovit in plin intr-o intersectie de catre un sofer care n-a respectat semnul \"cedeaza trecerea\", fapt ... (vezi toată discuția)
In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)