avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Remunerație drepturi de autor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Remunerație drepturi de autor

Bună ziua,
Președintele unui ONG, care prestează servicii tip drept de autor în folosul asociației respective, se poate plăti pe sine insuși prin contract de cesiune drepturi de autor, sau, in cazul aceatuia, asociația trebuie sa fie reprezentată de o alta persoana, cum ar fi managerul financiar?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:41, 28 Noiembrie 2018
Da, se poate dar sa fie activitati pentru contract de cesiune drepturi de autor si nu contract de munca. Asocatia ii va retine si plati impozitul pe acest venit.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Nu se plateste "pe sine" ca plateste persoana juridica, el e doar mandatarul ei. Nu e nicio problema sa semneze tot el si in numele asociatiei, ca reprezentant legal, si in nume propriu, ca persoana care va cesiona drepturile de autor. INSA ca nu existe conflict de interese, incheierea contractului, cu detaliile lui, ar trebui aprobat de Consiliul Director, care oricum conform legii detine puterea de reprezentare a asociatiei, chiar daca in rest e delegata presedintelui puterea de decizie privind incheierea de contracte de munca. In acest fel de fapt presedintele nu apreciaza si decide el incheierea acelui contract si conditiile lui, ci Consiliul Director, el doar semnand din partea Consilului DIrector. Poate foarte bine sa decida Consiliul Director ca in numele asociatiei sa semneze contractul un alt membru al Consiliului Director....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala ong costybracon costybracon Buna ziua Sunt voluntar la o Asociatie nonprofit, presedintele asociatiei calatoreste foarte mult, este cetatean britanic, Dansul ar dori sa facem o procura ... (vezi toată discuția)
Consiliul director si reprezentant legal Liciu Liciu Buna ziua, Urmeaza sa infiintez cu 4 prieteni un ONG care pe viitor nu va avea mai mult de 10 membri. Am stabilit sa formam Consiliul Director din 3 ... (vezi toată discuția)
Presedinte ong drept de semnatura cenzor freex freex Buna ziua! Va rog sa ma clarificati cu urmatoarea problema: Avem un ONG cu 4 membrii fondatori! Din care: 3 sunt in Consiliul Director + 1 cenzor. din ... (vezi toată discuția)