avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Frauda in numele bancii?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Frauda in numele bancii?

Buna ziua, am vandut un telefon pe olx unei persoane din Anglia in valoare de 1400 lei (inclusiv transport), am trimis coletul cu telefonul prin dpd platind eu transportul urmand sa imi recuperez banii ulterior. Am primit mail de la "banca" Lloyds (banca din Anglia) cum ca domnul X a facut un transfer in valoare de 1400 ron cu numar ID si toate cele plus ca mi-au cerut date personale pe care orice banca le cere pentru a mi se putea vira banii in cont, dupa cateva zile vad pe dpd tracking ca persoana a ridicat personal coletul din sediul din orasul Leeds si nu a ajuns la adresa de destinatie din Bradford pe care mi-a dat-o initial. Dupa mai multe mailuri prin care banca Lloyds imi spune ca transferul fiind unul international dureazacateva zile, primesc alt mail in care imi spune ca s-a facut o greseala si ca au decontat suma de 2400 ron din greseala si ca sa imi intre banii in cont trebuie sa trimit 1000 de lei prin Wester Union la o persoana din Africa (mi-a dat numele persoanei si tara unde sa trimit diferenta de suma) iar in contul meu se vor vira 2400 lei. Tind sa cred ca este o frauda si ca cineva s-a folosit de numele bancii pentru a lua bani de pe mine, emailul bancii Loyds pare destul de credibil avand antete cu copyright si sigla bancii insa nu cred ca o banca ar cere asa ceva. Persoana careia i-am trimis coletul nu mai raspunde la telefon. Exista o sansa sa imi pot recupera banii sau macar unde as putea face plangere pentru aceasta inselaciune?
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Florin_j92, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:40, 28 Noiembrie 2019
Buna ziua.
Pare a mare teapa, bancile adevarate*nu se incurca cu transferuri prin western catre tari din Africa...
S-ar putea sa va luati adio de la acel telefon...
gresesc daca presupun ca adresa de mail nu se termina cu @lloydsbank.com? in general prima vanzare internationala se face cu banii in avans, exista si echivalente ale rambursului, insa nu pentru cateva sute de euro. ati fost victima unui scamming.
Adresa de mail este lloydsbanking.groupservices@accountant.com de la care am primit un mail cu confirmarea tranzactiei si numarul ei. Am sunat la Lloyds si mi-am spus ca nu s-a facut nici o tranzactie cu numarul acesta si ca nu au cum sa ma ajute, singura solutie este sa fac declaratie la politie in Anglia sau sa contactez autoritatile locale din Romania unde exista posibilitatea sa nu rezolv nimic.

Adrian Dimitriu a scris:

gresesc daca presupun ca adresa de mail nu se termina cu @lloydsbank.com? in general prima vanzare internationala se face cu banii in avans, exista si echivalente ale rambursului, insa nu pentru cateva sute de euro. ati fost victima unui scamming.

Cum ziceam. Mailul e unul compus. Domeniul este accountant.com, dar n-re website. E păstrat doar pentru email. Un sfat: folosiți doar site-uri de vânzări care au și o schemă de plată. Nu sunt gratuite însă
Data viitoare asteptati sa primiti banii in cont. Atentie ca poti fi bani de corcodel, caz in care va trebui sa-i platiti inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pe un colet comandat on line. anabobyuta anabobyuta Bună ziua! Am si eu urmatoarea speță. In data de 21.11.2019 am primit un colet , o pompa de compresor, comandat de mine la firma XTRA SHOP. Coletul a fost ... (vezi toată discuția)
Frauda pe internet ana-maria357 ana-maria357 Saptamana trecuta am fost tepuita de o doamna pe nume Barry Seriana din Canada care vroia sa cumpere rochia mea de mireasa ( pe tocmai.ro) cadou pentru sora ei ... (vezi toată discuția)
Înșelat cu mailuri false la vânzarea unui ceas de aur. am șanse să recuperez ceasul sau banii? Am avut un ceas de aur pe olx de vanzare!Ma contacta in domn din UK!Domnul a zis sa trimit coletu cu Posta Romana ca el depune bani in contul meu.Dimineata am ... (vezi toată discuția)