Un vecin de-al nostru a costruit o debara din placaje in casa scarii fara aprobarea cuiva. Vecinii l-am tras la raspundere iar acesta nu dorea in nici un caz sa o desfaca ba mai mult a vandut imobilul impreuna cu acea debara de la subsol. Noul proprietar continua sa o folosesca si neaga vehement demolarea ei desi am strans semnaturi de la o parte din vecini ca nu suntem deacord si i-am lasat o gramada de mesaje pentru a il instinta. Tot semnaturile impreuna cu o plangere am depus la primaria municipiului care a trimis un echipaj de la Politia locala pentru constatare. Apoi au trimis un echipaj de la Disciplina in constructie cu, care am si discutat la fata locului eu ca si vecin intrucat cel care foloseste debaraua nu doreste sa stea la discutii. Concluzia celor de la disciplina in construtii a fost ca nu se poate rezolva acest caz numai in instanta. Deoarece noul proprietar au zis ei ca este un cumparator de buna credinta si el a dat bani pe ea. Vreau sa ma ajutati cum as putea sa solutionez acest caz eu ca si vecin. Este chiar asa simplu sa construiasca oricine unde vrea in bloc si doar in instanta sa se rezolve? Va multumesc frumos di astept un raspuns.
Demos
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Concluzia celor de la disciplina in constructii este incorecta.
Proprietarul abuziv ar fi trebuit sa le prezinte actul de v-c sau de inchiriere al spatiului comun insusit (deci un document scris prin care AP-ul cedeaza utilizarea sau proprietatea spatiului comun numit), in caz de dobandire ar fi trebuit sa prezinte un inscris cadastral pt baraca, etc...!
Fara aceste acte actualul proprietar nu poate invoca, citez: "ca este un cumparator de buna credinta"!!!
Fara aceste acte el a cumparat cu buna stiinta o suprafata ilegal ocupata si continua sa o exploateze cu toate avertismentele vecinilor.
Ceea ce trebuie facut pentru a solutiona problema in absenta cooperarii colocatarului este o actiune in justitie.
ATENTIE, spatiul ocupat fiind un bun comun al condominiumului, dvs nu puteti intenta actiune in justitie, acest spatiu nu va apartine, el apartine AP-ului .
Deci AP-ul va trebui sa instiinteze in scris (cu confirmare de primire), colocatarul de ocuparea abuziva a spatiului comun.
AP-ul trebuie sa-l someze cerandu-i sa procedeze la demolarea prin propriile mijloace a baracii in termen de 15-30 zile cu aducerea spatiului respectiv la starea initial prevazuta.
AP-ul trebuie sa-l informeze ca in absenta demolarii in termenul dat, AP-ul va intenta o actiune in justitie pt a recupera acel spatiu.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sustinerile reprezentantilor inspectoratului de stat in constructii sunt temeinice si legale ,intrucat acestia pot dispune sanctiuni numai in cazul interventiilor neautorizate asupra elementelor de structura ale imobilului
Vanzatorul nu putea sa vanda si nici notarul sa incheie acte de tranzactionare drept de proprietate asupra unei suprafete care nu este notata la cadastru dupa cum este spatiul reprezentat de boxa din subsolul tehnic al condominiului
Nu este necesara interventie in instanta de judecata,daca reprezentantii asociatiei de proprietari stapanesc si respecta dispozitiile in vigoare provitoare la partea comuna de imobil de locuit in comun
Asociatia de proprietari,in speta trebuie sa someze proprietarul sa respecte dispozitiile in vigoare privitoare la utilizarea partii comune ,la interdictia de schimbare a destinatiei si aspectului partii comun din condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Situatia Asociatiei de proprietari nu este tocmai stabila la noi in bloc deoarece este bloc nou si presedintele, administratorul si secretara s-au mutat si ei iar din cate am inteles si-au dat demisia. A ramas doar vicepresedintele care nu prea mai doreste sa se ocupe. Insa noi ca si vecini totusi nu am putea face nimic concret numai in instanta sau asociatia ? Inseamna ca si-ar putea construi fiecare cate o debara...ca pana ce se solutioneaza in instanta si cine isi si cheltuie banii cu avocatii.
Ii foarte trist ca nu se autosesizeaza cineva desi ii instintezi si pot toate persoanele sa beneficieze in mod fraudulos de bunuri. El foloseste gratuit spatiul pentru care noi platim impozit anual.
CipM
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Lavinia Csepei a scris:
noul proprietar au zis ei ca este un cumparator de buna credinta si el a dat bani pe ea.
Si cei care cumpara masini furate (fara stiinta lor) sunt de buna credinta dar raman si fara masina si fara bani :) Asta nu e un temei legal. Sa va prezinte intabularea spatiului respectiv, Aceea e singura dovada valabila in orice instanta.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Lavinia Csepei a scris:
. El foloseste gratuit spatiul pentru care noi platim impozit anual.
Dv datorati impozit la buget strict pentru proprietatea dv
Nu achitati obligatii la buget nici pentru partea comuna condominiu nici pentru proprietatea tertului