avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debara construita pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debara construita pe casa scarii

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament de curand care are construit pe casa scarii o debara. Mentionez ca aceasta are mai mult de 2 ani de la constructie, fiind construita cu acceptul asociatiei. Eu sunt ultimul locatar de pe scara, deci nu incurca pe nimeni, este chiar in dreptul usii mele. Problema este cu vecinul care locuieste vis-a-vis, care m-a contactat de curand sa imi solicite sa o demolez. Exista cumva posibilitatea sa o inscriu in CF ca sa nu mai fie alte probleme pe viitor? Sau e legitima cerinta lui?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 23:23, 25 Octombrie 2018
Greu de crezut ca veti putea inscrie in cartea funciara respectiva debara construita in afara proiectului blocului si nementionata in cartea tehnica a constructiei.
Proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune din condominiu
Proprietarul poate utiliza exclusiv partea comuna numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari cu care trebuie sa incheie contract de inchiriere sau de folosinta
Nu veti putea obtine calitatea de proprietar asupra partii comune pentru a o putea nota in cartea funciara

tnozn a scris:

Am achizitionat un apartament de curand care are construit pe casa scarii o debara.

Si cum puteti demonstra ca e proprietatea dvs?! O aveti trecuta in contractul de vanzare-cumparare? Raspund tot eu - "Nu".
Ce aveti, adica nu dvs ci asociatia, este o constructie ilegala in spatiul comun al imobilului care trebuie dezafectata pronto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comun Tigruta76 Tigruta76 Am cumpărat o garsoniera care are Baia și uscătoria la comun pe același nivel mentionez că suntem 7 apartamente .deși am amenajat baia in apartament pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parti comune (uscator, boxa) sorin_corciova sorin_corciova Buna ziua. Am si eu o problema, va rog daca m-ati putea ajuta! M-am mutat de curand intr-un bloc cu 8 etaje, locuiesc la parter, si fostii proprietari au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ... lauramaria2021 lauramaria2021 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ( etajul 4) scara 1. Deoarece toate apartamentele de la etajul 4 au avut probleme cu ... (vezi toată discuția)