avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... boxa de la intrea in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

boxa de la intrea in bloc

Blocul in care locuiesc are din constructie o boxa cu o singura intrare, cu dimensiunea de 2m lungime si 1.30 latime ,pe care un vecin de la parter a foloseste de 20 de ani, deoarece cei care locuiesc la parter nu au balcon .In spatiul comun de la parter si alti vecini si-au construit mici boxe . Anul trecut s-a mutat in bloc o familie care doreste acesul la boxa din constructie. In bloc sunt 10 familii. Spatiul boxei ar trebui impartit la toate cele 10 familii pentru a afla cota care ii revine noului locatar si la fel se v-a proceda si cu celelate boxe care au fost construite pe spatiul comun ? Ori ele au un alt statut, deoarece noul locatar nu doreste decat spatiul din boxa din constructia initiala ? Cum poate locatarul care detinea pana acum boxa , sa ramana in continuare cu acest spatiul, deoarece cei doi nu se inteleg, au avut unele divergente si nu pot avea acces separat ,iar noul locatar l-a dat in judecata pentru a avea acces la boxa . Blocul respectiv mai are un uscator comun la etajul 4, pe care cei de la parter nu-l folosesc si-l folosete si noul vecin. Ce trebuie sa faca vechiul locatar pentru a nu imparti spatiul cu noul vecin?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:19, 4 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiile comune de la bloc trebuie sa fie utilizate de toti locatarii in mod egal, cu respectarea proiectului initial al blocului. Daca nu se inteleg pe cale amiabila, in instanta, solicitarea noul proprietar ar putea avea castig de cauza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca boxa face parte din proiectul initial al condominiului ,atunci reprezinta parte comuna si conform dispozitii in vigoare au dreptul toti [proprietarii sa beneficieze
Boxele executate fara formalitati legale care nu sunt consemnate in cartea tehnica a imobilului,legal nu exista si nu pot face obiectul vreunei pretentii din partea locatarilor
Conform dispozitii in vigoare,partea comuna din condominiu poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar in baza acordului vecinilor ,al asociatiei de proprietari si prin incheierea de contract de locatiune=inchiriere
Ce trebuie sa faca toti proprietarii care folosesc spatiul comun?
Sa se calculeze proportia care le revine din spatiul folosit (nu din tot spatiul comun) si sa se convina asupra unei sume de plata catre asociatie sub forma de chirie.
Se face contract de inchiriere cu fiecare dintre proprietari, aceasta suma se va pune pe lista de intretinere, iar sumele respective vor intra intr-un fond special (de chirii), atasat fondului de reparatii din care se pot face diferite lucrari de intretinere, modernizare, reparatii la proprietatea comuna, astfel scutind plata acestor lucrari de catre toti proprietarii pe liste.
Si astfel, folosirea exclusiva a unui spatiu comun, pentru care se plateste chirie, nu va mai putea fi contestata.
Dar, mai inainte de a inchiria aceste spatii (inclusiv celor care si-au amenajat boxe pe suprafata comuna) trebuie sa se spuna acordului majoritatii proprietarilor de pe scara si a proprietarilor direct afectati.
O data acordul obtinut, se intocmesc contractele de inchiriere si se trece la treaba.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune asociatii proprietari biancab2005 biancab2005 buna ziua. Intrebarea mea este daca pot folosi boxa de la parterul blocului pentru depozitarea bicicletei. Eu stau la etajul 3. Mentionez ca vecinii de la ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Dependintele blocului danmagda12 danmagda12 Cum pot afla destinatia unor dependinte de pe scara blocului?Boxele dintre etaje au fost folosite de catre cei de la parter timp de 27 de ani1961 -1989.Acum ... (vezi toată discuția)